favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
4 14.04.2021 19:04:27

UH, TO PA JE ... PRIMOŽ ROGLIČ dobiva TEKMECA! NEMCA, ki prihaja iz SMUČANJA ... (foto + video)

Profimedia
Morda pa je zgodba slovenskega kolesarskega šampiona, ki je osvojil svet na dveh kolesih, prepričala še kakšnega športnika, da ... Očitno!

Osemindvajsetletni Nemec Anton Palzer je letos podpisal profesionalno pogodbo z ekipo Pro Toura Bora Hansgrohe. Nič nenavadnega, če ne bi bil Palzer nekdanji smučar oziroma se je profesionalno ukvarjal s prostim gorskim smučanjem, kjer je žel kar lepe uspehe. In Nemec bo v dresu Bore svoj prvenec v profesionalnem kolesarstvu doživel na dirki Tour of the Alps (Dirki po Alpah), ki bo od 19. do 23. aprila na gorskih cestah Tirolske, Južne Tirolske in Trentina. 

palzer

Anton Palzer je bil del nemške reprezentance v gorskem smučanju, tokrat pa bo tekmoval namesto s smučmi na nogah s kolesom pod zadnjico. Palzer se je ekipi Bora Hansgrohe pridružil decembra lani, ni pa povsem prepričan, kako se bo odrezal na svoji prvi profesionalni kolesarski dirki, vendar je izjemno motiviran, da se izkaže v novem športu. Kot kaže, želi slediti zgledu Primoža Rogliča, ki je ravno tako zimski šport zamenjal za kolo, le da je bil seveda Primož prej smučarski skakalec. 

Ampak Palzer tudi ni prvi, ki je smuči zamenjal za kolo. Marti Vigo, nekdanji smučarski tekač, ki je na olimpijskih igrah leta 2018 nosil španski dres, je član italijanske kolesarske ekipe Androni Giocattoli- Sidermec, ki nastopa na Dirki po Turčiji. 

"Zdi se kot drzna avantura, toda Palzerja spremljamo že nekaj časa in smo prepričani o njegovih telesnih sposobnostih," je še dejal direktor ekipe Bora Ralph Denk.

VIDEO SI LAHKO OGLEDATE NA TEJ POVEZAVI

Članki iz rubrike