profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 23.02.2021 13:24:53

NEUNIČLJIV! Pogačar še naprej NAVDUŠUJE SLOVENIJO, lanskemu zmagovalcu pokazal, kdo je ŠEF! (video)

Profimedia
Tadej Pogačar je dobil tretjo etapo dirke Po Združenih arabskih emiratih.

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Združenih arabskih emiratih od Al Aina do gorskega cilja na Džabel Hafit (166 km). V dvoboju za etapno zmago je ugnal lanskega zmagovalca Britanca Adama Yatesa (Inoes Grenadiers) in ima zdaj v skupnem seštevku dirke pred njim 43 sekund prednosti.

Tretji v skupni razvrstitvi je Portugalec Joao Almeida (Deceuninck-Quick-step), ki je danes za zmagovalcem zaostal 48 sekund in po novem zaostaja minuto in tri sekunde.


Na začetku etape sta sicer pobegnila Francoz Tony Gallopin (Ag2r Citroen) in Belgijec Thomas De Gendt (Lotto Soudal), glavnino pa je večino časa nadzorovala Pogačarjeva ekipa. Na izpostavljenih področjih z bočnim vetrom so sicer nekatere ekipe želele razbiti glavnino, a jim to ni uspelo, velika skupina pa je ob vznožje zadnjega vzpona pripeljala minuto za ubežnikoma.

Na vzponu je UAE Team Emirates narekoval ritem prvih pet kilometrov, nato pa je v ospredje pripeljalo moštvo Ineos Grenadiers in se skušalo znebiti Pogačarjevih pomočnikov.

V zadnjem delu vzpona je Yates napadel in se znebil vseh tekmecev z izjemo Pogačarja, ki mu je sledil vse do konca. Pogačar je napadel 400 metrov pred ciljem, v zavitem delu pa je imel več moči od Yatesa in slavil še 18. zmago v karieri.

Značke: pogačar, zae

Članki iz rubrike