stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
2 25.10.2020 20:18:41

Primož Roglič IZDAL KRIVCA za današnji slabši dosežek! Tudi zaradi TEGA mu je ZMANJKALO MOČI!

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v današnji šesti etapi dirke po Španiji po kopici težav v zadnjem delu trase izgubil rdečo majico in v skupnem seštevku za vodilnim Ekvadorcem Richardom Carapazom zaostaja za 30 sekund. Vseeno 30-letni Kisovčan verjame, da je skupna zmaga na Vuelti še naprej v igri.

Član Jumbo-Visme je imel po spustu v dolino pred zadnjim klancem do smučarskega središča Aramon Formigal ogromno težav. Sprva ni bilo jasno, zakaj je Roglič izgubil slabe pol minute, ko je zaostal za ostalimi favoriziranimi kolesarji, kasneje pa je postalo jasno, da mu je v močnem deževju ponagajala dežna jakna.

Nizozemsko moštvo je svojega kapetana, ko mu je uspelo nadeti zaščitno oblačilo, uspelo pripeljati nazaj med najboljše, a so ob tem v hladnem in deževnem vremenu porabili ogromno moči. "Danes nič ni šlo po načrtih," je po etapi za spletno stran moštva dejal Roglič.

"Na spustu pred zadnjim vzponom sem imel nekaj težav z dežno jakno, zaradi česar sem bil predaleč zadaj, ko je glavnina razpadla na majhne koščke. Morali smo na vso moč slediti najboljšim in na koncu nam je uspelo priključiti. Za pokrivanje napadov na zadnjem vzponu pa mi ni ostalo dovolj moči," je priznal 30-letnik.


"Dali smo vse od sebe. Včasih v takšnih etapah pridobiš, včasih izgubiš. Danes smo izgubili. Toda Vuelta še ni končana in borili se bomo vse do Madrida," je dodal odločni Roglič.

V skupnem seštevku je nazadoval na četrto mesto, zaostanki pa ostajajo majhni. Vseeno je vsak izgubljen čas zaradi podobnih preglavic težko prežvečiti, kot je priznal športni direktor Grischa Niermann.

"To je bila velika napaka z naše strani. Enostavno se ne bi smela zgoditi. Kot moštvo smo nadoknadili zaostanek, kaj več pa nam ni uspelo. Za nami je slab dan, a Vuelta bo še dolga s številnimi priložnostmi, da nadoknadimo, kar smo izgubili," je za spletno stran sporočil Nemec.

V ponedeljek bo na Vuelti prost dan.

Članki iz rubrike