milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.09.2019 12:07:16

ŠOK! Uvod v svetovno prvenstvo BREZ PRIMOŽA ROGLIČA. Padec pustil posledice, kako hudo je z njim?

Twitter
Zmagovalec dirke po Španiji Primož Roglič bo izpustil uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva v cestnem kolesarstvu, ki se bo v nedeljo začelo v britanski grofiji Yorkshire.

"Primož namreč še ni povsem okreval po zaključeni Vuelti in še čuti posledice padca v 19. etapi," je sporočil selektor slovenske članske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman.

Hauptman se bo v mešani štafetni preizkušnji na SP v Yorkshiru žal moral odpovedati najboljšemu slovenskemu kolesarju v tem trenutku. "Glede na okoliščine je odločitev, da se Primož osredotoči na sredino vožnjo na čas. Seveda pa bo nastopil tudi na posamični cestni dirki," je še napovedal slovenski selektor.

Namesto Rogliča je Hauptman za uvodno preizkušnjo svetovnega prvenstva vpoklical Jaka Primožiča. Reprezentanco Slovenije bodo tako v nedeljo na premierni tekmi zastopali Jan Tratnik, Tadej Pogačar, Jaka Primožič ter Eugenia Bujak, Urška Pintar in Urška Bravec.

Mešana štafeta v vožnji na čas za reprezentance bo zamenjala kronometer komercialnih ekip. Novost so predstavili ob robu lanskega SP v Innsbrucku, preizkusili pa so jo že na avgustovskem evropskem prvenstvu, na katerem Slovenija v tej disciplini ni nastopila.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike