Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 24.08.2019 20:27:33

ŠOK ZA PRIMOŽA ROGLIČA!!! Prva etapa, glavni favorit pa že PADEL (video)

Profimedia
Dirka po Španiji se za ljubitelje slovenskega kolesarstva ni začela po željah.

Pričakovali smo dober začetek ene najboljših ekip na Vuelti, a Jumbo Visma je že na moštvenem kronometru za uvod zadnje tritedenske pentlje doživela velik šok. Nekaj kilometrov pred koncem 13,5 kilometrov dolge preizkušnje je na veliko presenečenje vseh polovica moštva v enem od ovinkov zgrmela po tleh.

Na asfaltu so pristali štirje kolesarji Jumbo Visme, med njimi tudi Primož Roglič in Steven Kruijswijk, ki veljata za kapetena moštva in ena od glavnih favoritov dirke.

To je seveda pomenilo, da Nizozemci niso mešali štren pri vrhu etapne razvrstitve. Roglič in še štirje moštveni kolegi so po incidentu nadaljevali pot ter za vodilno Astano na koncu zaostali ogromno časa.

To pomeni, da je Primož Roglič trenutno za rdečo majico Miguela Angela Lopeza (prvi je prečkal ciljno črto za kazahstansko moštvo) oddaljen že 40 sekund.

Astano in Deceuninck-Quickstep sta na vrhu na koncu etape ločili dve sekundi, Sunweb je na tretjem mestu zaostal pet sekund.

Najboljši med Slovenci je bil na koncu Luka Mezgec. Z Mitchelton-Scottom je na devetem mestu zaostal 18 sekund. Bahrain-Merida z Luko Pibernikom ter Domnom Novakom je bila 12., zaostala je 26 sekund.

Najslabše med vsemi se je izšlo ekipi UAE Emirates s Tadejem Pogačarjem, ki je zaostala eno minuto in sedem sekund, osvojila pa 21. mesto.

Skupno je prvi Slovenec na 51. mestu Mezgec, na 99. Roglič in na 130. mestu Pogačar. Omenjena trojica je prišla v cilj skupaj z ekipo, zaostala pa sta Pibernik in Novak. Prvi ima po prvem dnevu na 143. mestu 1:30 minute zaostanka, Novak na 171. pa 3:03 minute.

Vsekakor to ni začetek, ki smo ga mi, Primož in njegovo moštvo pričakovali na začetku španske pentlje. A en padec zagotovo ne pomeni konec sanj po skupni zmagi v Madridu. Do 15. septembra je ostalo še ogromno priložnosti za povratek 29-letnega kolesarja iz Kisovca.

Če vam posnetka ne odpre, si ga lahko ogledate tukaj

Članki iz rubrike