stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 21.02.2019 15:08:07

Polanc dirko po Omanu končal na šestem mestu

Profimedia
Slovenski kolesar ekipa UAE Emirates Jan Polanc je dirko po Omanu končal na šestem mestu. V zadnji, večinoma ravninski etapi, v kateri so se za etapno zmago udarili sprinterji, prva tri mesta so zasedli Italijani Giacomo Nizzolo (Dimension Data), Sonny Colbrelli in Davide Ballerini, je na cilj prišel v glavnini, tako kot njegovi konkurenti.

Na vrhu skupnega seštevka tako ni prišlo do sprememb. Zmage se drugo leto zaporedoma veseli 26-letni Kazahstanec, tekmovalec Astane, Aleksej Lucenko, ki je dobil kar tri etape, v šestih etapah je drugouvrščenega Italijana Domenica Pozzoviva premagal za 44, Španca Jesusa Herrado pa za 47 sekund. Skupno je to zanj jubilejna, 20. zmaga v profesionalni konkurenci, doslej se lahko med drugim pohvali z etapnimi zmagami na Vuelti in dirkah Pariz - Nica in po Švici.

Kolesarja Bahrain Meride Kristijan Koren in Domen Novak sta si v zadnji etapi nabrala dodaten zaostanek, dirko pa sta končala na 40. oziroma 62. mestu. Njuna glavna naloga je bila pomoč ekipnemu kolegu Domenicu Pozzovivu, ki se je v zadnji etapi zapletel v skupinski padec, po katerem je moral odstopiti sprinterski favorit Norvežan Alexander Kristoff, a so ga moštveni kolegi popeljali nazaj v glavnino, tako da je obdržal drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Značke: kolesarstvo, oman

Članki iz rubrike