pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 09.09.2018 18:24:45

Pinotu vzpon na Covadongo, Yates ostaja v rdečem

Profimedia
Francoski kolesar Thibaut Pinot, član ekipe FDJ, je zmagovalec 15. etape, tretje zaporedne gorske, na dirki po Španiji. Po 171 kilometrih je drugo mesto na zaključnem vzponu na Covadongo osvojil Kolumbijec Miguel Angel Lopez, tretji pa je bil Britanec Simon Yates, vodilni v skupnem seštevku.

Zaključni vzpon je še tretji dan po vrsti prinesel obračun favoritov za najvišja mesta v skupnem seštevku. Na skoraj 12-kilometrskem vzponu s povprečnim naklonom 7,2 odstotka je prvi resneje napadel Lopez, a so ga tekmeci kilometer kasneje ujeli. Zatem je pospešil Pinot in v svoji nameri uspel. Privozil si je deset sekund prednosti in v svojem ritmu nadaljeval proti vrhu.


Za njim so se začeli vrstiti napadi, večkrat je poskusil tudi Yates. Slaba dva kilometra pred koncem se je iz skupine favoritov odpeljal Lopez, preostala peterica pa je hitro ugotovila, da se bo morala zadovoljiti z obračunom za tretje mesto.

Pinot je slavil z 28 sekundami pred Lopezom, dve sekundi kasneje je čez cilj prišel Yates. Španec Alejandro Valverde je bil četrti z 32 sekundami zaostanka, toliko kot tudi Nizozemec Steven Kruijswijk na petem mestu. S 34 sekundami zaostanka sta ciljno črto prečkala Španec Enric Mas in Kolumbijec Nairo Quintana.

Članki iz rubrike