pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 06.09.2018 16:45:56

SP v Innsbrucku brez Frooma in Thomasa

Reuters
Letošnji zmagovalec Toura Britanec Geraint Thomas in njegov predhodnik Chris Froome ne bosta nastopila na letošnjem kolesarskem svetovnem prvenstvu, ki bo konec meseca v Innsbrucku. Novico sta kolesarja moštva Sky potrdila ob robu letošnje dirke po Veliki Britaniji, poročajo agencije.

"Za oba se bo sezona končala s to dirko. Pomembno je, da jo zaključita z rezultatskim uspehom, saj je to zelo dobro za moralo v naslednji sezoni," je za Cycling Weekly povedal vodja moštva Sky Brett Lancaster.

Thomas in Froome, ki je letos dobil italijanski Giro, sta glavna zvezdnika domače dirke, kjer so ju gledalci v nasprotju s Tourom sprejeli z navdušenjem.



Britanci ekipe za SP še niso imenovali. Iz krogov blizu vodstva pa je slišati, da bosta v kronometru dobila priložnost nekdanji svetovni rekorder v vožnji na eno uro Alex Dowsett in Tao Geoghegan Hart.

Iz nizozemskega tabora pa so potrdili, da bo kapetan njihove ekipe na svetovnem prvenstvu Tom Dumoulin, ki bo nastopil tako v kronometrtu kot na cestni preizkušnji, poleg njega pa bodo na cesti nastopili še Steven Kruijswijk, Bauke Mollema, Wilco Kelderman, Sam Oomen, Wout Poels, Antwan Tolhoek in Pieter Weening, v vožnji na čas pa še Dylan Van Baarle in Kelderman.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike