nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 28.06.2018 15:32:29

Olimpijska prvakinja po hudi nesreči v stabilnem stanju

Nemka Kristina Vogel, olimpijska prvakinja v kolesarskem sprintu na velodromu z iger v Riu de Janeiru, ki je bila po torkovi nesreči na treningu pred veliko nagrado Nemčije v Cottbusu zaradi več poškodb hrbtenice operirana v Berlinu, je v stabilnem stanju v bolnišnici, je povedal trener reprezentance Detlef Uibel.

Zahtevna operacija je trajala več ur v noči na sredo. Sedemindvajsetletna kolesarka se je zaletela v članico nizozemske mladinske ekipe.

"Po prvi večji operaciji hrbtenice je v stabilnem stanju. Toda njene poškodbe hrbtenice so zelo hude. Ko razmišljamo o njej ... nikoli ne obupaj!!!" je Uibel zapisal na Facebook.



Voglova je bila pred devetimi leti že udeležena v nesreči, ko jo je med treningom pri njenem domu zadel minibus ter je bila dva dni v umetni komi. Takrat je utrpela zlom vretenca, čeljusti in več zlomov rok in zapestja.

Po poškodbi se je vrnila na steze ter osvojila 11 naslovov svetovne prvakinje v ekipnih in posamičnih sprinterskih preizkušnjah ter v keirinu. Na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu je osvojila zlato v ekipnem sprintu, štiri leta kasneje je osvojila še najžlahtnejše odličje v posamičnem sprintu na velodromu.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike