volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 17.06.2018 10:08:59

KAKŠEN DOSEŽEK! Marko Baloh zmagovalec dirke preko zahoda ZDA v dvojicah

Irma Baloh
Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh, ki je letos izpustil dirko preko Amerike, saj si želi sanirati poškodbo stopal, je v dvojicah uspešno nastopil na dirki preko zahoda ZDA, 1497 kilometrov dolgi preizkušnji. S švicarskim prijateljem Philippom Jodinom sta tekmovala v ekipi Laureus Alegra in s časom dva dni ter 1:52 ure zmagala.

Pred dirko sta si Balog in Jodin za cilj zastavila izboljšati rekord trase za dvojice (18,5 milje/uro), kar jima je tudi uspelo (30 km /h). Ekipa Alegra Laureus je dirkala v podporo dobrodelni organizacije Laureus, ki finančno podpira mlade športnike.

"Zaradi hujših zdravstvenih težav na lanski dirki preko Amerike sem se odločil, da se letos podam na krajšo izvedbo dirke - Race across the West in še to v dvočlanski ekipi v podporo dobrodelni organizaciji Laureus. To se je izkazalo za pravilno odločitev, dirkala sva odlično in zmagala v rekordnem tempu. S tem rezultatom sem izredno zadovoljen, uspelo mi je obdržati stik s konkurenco tudi na dirki RAAM. Zmaga mi veliko pomeni in je dobra popotnica za nadaljevanje sezone ter za naslednje leto, ko imam v načrtu vrnitev in boj za zmago na dirki preko Amerike," je po nastopu dejal Baloh.

Značke: kolesarstvo, maraton, zda

Članki iz rubrike