favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 10.03.2018 16:54:58

Yates z zmago v sedmi etapi tudi skupno vodilni na dirki Pariz-Nica

Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott) je dobil sedmo etapo kolesarske dirke Pariz-Nica, s katero se je tudi prebil v skupno vodstvo. Pred nedeljsko zadnjo etapo v okolici Nice ima pred Špancem Ionom Izagirrejem (Bahrain-Merida) 11 sekund naskoka.

Yates je do zmage prišel po dveh napadih na zadnjem vzponu na Valdeblore La Colmiane, pri prvem mu je še sledil Izagirre, na koncu pa je imel Britanec osem sekund prednosti pred njim in Belgijcem Dylanom Teunsom. Slednji je na koncu ujel Španca in etapo končal na drugem mestu.

Doslej vodilni na dirki Španec Luis Leon Sanchez (Astana) je klonil na zahtevnem zadnjem vzponu in si nabral precej zaostanka, tako da je v skupnem seštevku celo izpadel iz prve deseterice.


V nedeljo bodo kolesarji po današnji kraljevski etapi, dolgi 175 km, ki je imela pet zahtevnih vzponov, vključno z zaključnim prve kategorije, opravili precej lažjo preizkušnjo, 110 kilometrov bodo prevozili v okolici Nice.

V boju za končno zmago najbolje kaže Yatesu, a brata Ion in Gorka Izagirre zaostajata le 11 in 12 sekund, četrti Belgijec Tim Wellens pa 13. Če bo Yates zmagal na dirki, bo dosegel največji uspeh v karieri, s katerim bo nadgradil lansko sedmo mesto na dirki po Franciji.

Edini Slovenec na dirki Pariz-Nica Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je bil danes 63., zaostal je 22:19 minute. Skupno pa je na 74. mestu.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike