atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 01.03.2018 14:18:57

Za Rogličevo ekipo na voljo še več denarja

Reuters
Nizozemska kolesarska ekipa LottoNL Jumbo je hitro rešila težavo, ki je nastala, ko je včeraj nizozemska državna loterija sporočila, da v naslednji sezoni ne bo več glavni sponzor ekipe. Ta je hitro odgovorila s podpisom petletne pogodbe z verigo supermarketov Jumbo, ki je s kolesarji že sodelovala, zdaj pa bo povečala svoj vložek.

S tem bo postala glavni sponzor, a ne samo kolesarjev, med katerimi je tudi slovenski as Primož Roglič, ampak tudi ekipe v hitrostnem drsanju, ki nosi isto ime. Lastnik ekipe je sicer podjetje za proizvodnjo dežnikov Team Oranje.


"Jumbo nam zagotavlja, da bomo lahko dolgoročno razvijali strategijo dela z našimi kolesarji. Skupaj z njim bomo ustvarjali nekaj fantastičnega, verjamem, da bomo zdaj tudi lažje zadržali naše najboljše kolesarje," je dejal Richard Plugge, direktor ekipe, naslednice Rabobanka, ki so jo pod imenom Kwantum-Decosol ustanovili leta 1984.

Ekipa LottoNL-Jumbo ima v novi sezoni že pet zmag, za to je najbolj zaslužen sprinter Dylan Groenewegen. Kot pravijo pri Jumbu letos želijo še izboljšati odlično sezono 2017, v kateri so zabeležili številne uspehe, dobili dve etapi na Touru, eno izmed njih prav Roglič.

Članki iz rubrike