nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 24.02.2018 14:31:45

Dennisu kronometer v Abu Dabiju in skupno vodstvo

Avstralski kolesar Rohan Dennis je zmagovalec vožnje na čas v četrti etapi dirke po Abu Dabiju. Član BMC-ja je na 12,6 kilometra dolgi ravninski trasi za 14 sekund premagal na koncu drugega Španca Jonathana Castrovieja, ob tem pa je prevzel tudi skupno vodstvo. Najboljši izmed treh Slovencev je bil Luka Mezgec na 61. mestu.

Za Dennisom in Castroviejom je na tretjem mestu končal Avstralec Miles Scotson, prav tako član BMC-ja, ki je za rojakom zaostal 16 sekund. BMC je imel sicer kar štiri kolesarje v prvi sedmerici.

Osmoljenec etape je bil Nizozemec Tom Dumoulin. Svetovni prvak v vožnji na čas je prvič imel priložnost nastopiti v mavričnih barvah, ki si jih je priboril jeseni na prvenstvu v Bergnu, ko je drugo mesto osvojil Primož Roglič. Dumoulin je bil na dobri poti, da ogrozi čas Dennisa, a se je moral zaradi tehnične okvare ustaviti in zamenjati kolo. Na koncu je bil 12., 31 sekund za zmagovalcem.



Mezgec (Mitchelton-Scott) je na 61. mestu zaostal eno minuto in 14 sekund. Od dveh Slovencev v ekipi Bahrain-Meride je bil boljši Matej Mohorič na 82. mestu z zaostankom 1:30 minute. Domen Novak je bil 105., njegov zaostanek je znašal 1:56 minute. Skupno je Mezgec 43., Mohorič 57. in Novak 75.

Dirka po Abu Dabiju se bo končala v nedeljo, kolesarje pa za konec čaka 10,8 kilometra dolg vzpon s povprečnim naklonom šest odstotkov. Glede na trenutni skupni vrstni red dirka še ni odločena. Dennis ima 14 sekund prednosti pred Castroviejom, 16 pred Scotsonom, Josom van Emdnom in Wilcom Keldermanom, možnosti današnji zmagovalec pripisuje tudi Špancu Alejandru Valverdeju, ki na osmem mestu zaostaja 24 sekund, sedem sekund manj kot Dumoulin tik za njim.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike