Mobilna verzija
urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

STA
STA

Froome kljub odprtemu dopinškemu postopku na dirko po Andaluziji

Reuters

Kljub nerešeni dopinški aferi v zvezi z jemanjem salbutamola bo britanski kolesar Chris Froome prihodnji teden na dirki Ruta del Sol v španski Andaluziji začel letošnjo sezono, poročajo agencije. Štirikratni zmagovalec francoskega Toura se je na dirko, na kateri je leta 2015 zmagal, pripravljal v Južni Afriki.

Dvaintridesetletni Britanec in njegovi odvetniki Mednarodni kolesarski zvezi očitno še vedno niso uradno pojasnili, zakaj je imel na dopinški kontroli 27. septembra lani na dirki po Španiji močno povečano količino salbutamola, ki je namenjen zdravljenju astme. Dovoljena meja je 1000 nanogramov na mililiter krvi, izmerjena vrednost pa je bila 100 odstotkov višja.

Froomu grozi suspenz, a UCI očitno še ni določila roka, do katerega mora tekmovalec pojasniti zaplet. "Razumem, da situacija izziva nejasnosti, a prepričan sem, da bomo ugotovili, kaj se je res zgodilo. Razumem tudi, da je odprtih veliko vprašanj in da se pojavljajo različni namigi. Upam, da ljudje razumejo, da imam tudi sam omejitve in ne morem povedati vsega, saj postopki potekajo. Predvsem v mojem interesu je, da se zadeve čim prej rešijo," je v zvezi s tem danes za ameriško tiskovno agencijo AP povedal kolesar.

Pred dnevi je italijanski časnik Corriere della Sera poročal, da je Froome že priznal krivdo, da bi se izognil daljšemu suspenzu, a je kolesar pisanje časnika zanikal.

Vodja ekipe Sky Dave Brailsford pa je pojasnil, da je položaj zapleten in da si želi predvsem pošteno obravnavo Frooma, preden bo UCI sprejela končno odločitev.

Značke: kolesarstvo , sta