900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 30.01.2018 13:04:37

Ekipi Adria Mobil uspel veliki met: Vrača se Jani Brajkovič

vszi
Slovenski kolesar Jani Brajkovič se vrača v novomeško kolesarsko ekipo Adria Mobil, kjer je svojo kariero začel leta 2001 kot starejši mladinec v takratni Krki Telekomu, so sporočili iz slovenske ekipe.

Po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v kronometru v kategoriji do 23 let leta 2004 je Brajkoviča pot vodila v tujino. Leta 2005 je podpisal svojo prvo poklicno pogodbo s takrat kultno ameriško ekipo Discovery Channel.

V svoji bogati karieri je Brajkovič nastopal za največje ekipe poklicnega kolesarstva, poleg že omenjene ameriške ekipe še za Astano, RadioShack, Astano Pro Team, UnitedHealthcare Pro Cycling Team in nazadnje Bahrain Merida. Dosegel je tudi nekaj odmevnih rezultatov, med katerimi izstopajo zmage na dirkah kriterij Dauphine, Po Sloveniji, Tour de Georgia, leta 2004 pa je postal svetovni prvak v kronometru, kar je njegov največji dosežek. Brajkovič je bil leta 2012 skupno deveti na dirki po Franciji, kar je najboljša slovenska uvrstitev na tej največji etapni kolesarski dirki na svetu.



"Zadovoljen sem, da se vračam v svoj matični klub. Čutim, da v kolesarstvu še nisem rekel zadnje besede in optimistično zrem v prihodnost. Sicer sem imel še nekaj ponudb tujih ekip, vendar sem se odločil za Adrio Mobil, ki na organizacijski ravni ne zaostaja za tujimi ekipami. Ima dobro ekipo in dober tekmovalni program, ki mi bo omogočal napredovanje in dokazovanje. Ekipi se želim oddolžiti za vse, kar je naredila zame na začetku moje kariere," je dejal Brajkovič.

Članska ekipa Adrie Mobil je ta čas na zadnjih zimskih pripravah v Turčiji, pred vrnitvijo domov pa se bo ekipa udeležila še dirke na Cipru.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike