Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

STA
STA

Lappartient: Froomov primer mora biti rešen do Gira

Reuters

Predsednik Mednarodne kolesarske zveze (Uci) David Lappartient je v danes objavljenem intervjuju v švicarskem časopisu Neue Züricher Zeitung dejal, da mora biti primer Chrisa Frooma rešen do majske dirke po Italiji. Froome je med septembrsko dirko po Španiji oddal pozitiven dopinški vzorec, odločitev o njegovi usodi pa še ni znana.

Izsledki testa na vzorcu urina s 7. septembra so pokazali, da je imel Britanec v telesu previsoko vsebnost salbutamola, ki se uporablja pri zdravljenju astme. Po predpisih Svetovne protidopinške organizacije (Wada) lahko športnik zaužije 1000 nanogramov salbutamola na mililiter krvi, Froome pa je dovoljeno količino presegel za več kot enkrat.

Novica o oddanem pozitivnem testu je v javnost prišla decembra, usoda britanskega zvezdnika pa še ni znana. Uci ga lahko suspendira in mu odvzame zmago na Vuelti, Froome pa skuša dokazati, da ni kršil protidopinških predpisov.

Uci Frooma ni suspendiral, ampak mu je dal možnost, da obrazloži, zakaj je imel v telesu dvakratno vsebnost salbutamola.

"Froome ni kolesar, kot so vsi drugi. Ima več denarja. V svoj bran lahko pridobi več strokovnjakov. Pridobi lahko več dokumentov. Obtožb ne moremo kar vreči z mize. Primer moramo rešiti hitro, a ne smemo kršiti kolesarjevih pravic," je povedal Lappartient in zagotovil, da Uci Frooma ne obravnava s privilegiji, kot so mnenja nekateri drugi kolesarji.

Značke: kolesarstvo , doping