ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 17.01.2018 13:49:22

Lappartient: Froomov primer mora biti rešen do Gira

Reuters
Predsednik Mednarodne kolesarske zveze (Uci) David Lappartient je v danes objavljenem intervjuju v švicarskem časopisu Neue Züricher Zeitung dejal, da mora biti primer Chrisa Frooma rešen do majske dirke po Italiji. Froome je med septembrsko dirko po Španiji oddal pozitiven dopinški vzorec, odločitev o njegovi usodi pa še ni znana.

Izsledki testa na vzorcu urina s 7. septembra so pokazali, da je imel Britanec v telesu previsoko vsebnost salbutamola, ki se uporablja pri zdravljenju astme. Po predpisih Svetovne protidopinške organizacije (Wada) lahko športnik zaužije 1000 nanogramov salbutamola na mililiter krvi, Froome pa je dovoljeno količino presegel za več kot enkrat.

Novica o oddanem pozitivnem testu je v javnost prišla decembra, usoda britanskega zvezdnika pa še ni znana. Uci ga lahko suspendira in mu odvzame zmago na Vuelti, Froome pa skuša dokazati, da ni kršil protidopinških predpisov.



Uci Frooma ni suspendiral, ampak mu je dal možnost, da obrazloži, zakaj je imel v telesu dvakratno vsebnost salbutamola.

"Froome ni kolesar, kot so vsi drugi. Ima več denarja. V svoj bran lahko pridobi več strokovnjakov. Pridobi lahko več dokumentov. Obtožb ne moremo kar vreči z mize. Primer moramo rešiti hitro, a ne smemo kršiti kolesarjevih pravic," je povedal Lappartient in zagotovil, da Uci Frooma ne obravnava s privilegiji, kot so mnenja nekateri drugi kolesarji.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike