Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.11.2017 14:37:28

Contador in Basso predstavila novi kolesarski projekt

Alberto Contador
Reuters
Letos upokojeni španski kolesarski zvezdnik Alberto Contador je skupaj z nekdanjim moštvenim kolegom, Italijanom Ivanom Bassom, predstavil njun novi kolesarski projekt, ekipo Polartec-Kometa, ki bo služila kot razvojna ekipa Trek-Segafredo za najvišjo raven.

Nekdanji zmagovalec dirke Po Italiji Basso bo v novi ekipi opravljal vlogo vodje ekipe, starejši brat Alberta Contadorja Fran bo direktor, moštvo pa bo dirkalo s podporo fundacije Alberta Contadorja, nekdanjega zmagovalca dirke po Franciji, Italiji in Španiji, ki se je upokojil nedavno.


"Nov projekt nas zelo motivira in predstavlja nov korak za fundacijo Contador. Ekipa je mlada, a zelo samozavestna, imamo kvaliteto. Od kolesarjev zahtevamo le trdo delo," je na predstavitvi dejal Contador.

Ekipa se bo prvič sestala ta teden in začela s pripravami na novo sezono. "Prvi trening kamp je uvod za novo sezono. Smo nova ekipa, trdo bomo morali delati, kolesarjem pa skušamo zagotoviti vse, da bodo dosegli svoje cilje. Zaradi tega bomo sodelovali z najboljšimi na ključnih področjih," pa je dodal Basso.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike