Mobilna verzija
benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Tour 2018 OBETA: Granitne kocke, makadam (!!!) in Alpe'd Huez

Profimedia

Prireditelji kolesarske dirke po Franciji so predstavili podrobnosti preizkušnje naslednje leto.

Tour bo najkrajši v zadnjih letih, kolesarji bodo v treh tednih prevozili 3329 kilometrov, to pa še zdaleč ne pomeni, da dirka ne bo težka, tudi zaradi tega, ker bodo po novem ekipe namesto desetih imele le osem kolesarjev.

Spet bo veliko gorskih etap, težko je izbrati kraljevsko, po mnenju štirikratnega zmagovalca dirke Britanca Chrisa Frooma bo to 12. etapa s ciljem na Alpe'd Huezu (poleg tega bo etapa vsebovala še vzpona na Col de La Madeleine, Col de la Croix de Fer), s katero se bo končalo tridnevno gostovanje v Alpah.

Zaradi svetovnega  nogometnega prvenstva se bo dirka začela teden pozneje, start bo 7. julija na otoku Noirmoutier. V tretji etapi bo v Choletu moštveni kronometer, po nekaj sprinterskih preizkušnjah bo zanimiva 9. etapa, ki bo potekala tudi po kockah slovite dirke Pariz-Roubaix.

tour re
Reuters

Zmagovalec bo odločen v predzadnji etapi, ko bo na sporedu 31 kilometrov dolg kronometer, končal se bo s trikilometrskim vzponom, še prej pa si organizatorji obetajo hud boj najboljših v Pirenejih. V tem gorstvu bodo tri etape. V 17. bodo tekmovalci kolesarili le 65 kilometrov, a se bodo morali povzpeti na 2215 visoki Portet, to bo najvišja točka v zgodovini dirke. Med Alpami in Pireneji bodo še štiri zahtevne etape z vzponi.

"Že pred prvimi vzponi bo nekaj nevarnih etap, v katerih bodo razplet krojile kocke in veter. To bodo tudi nervozne etape, treba bo biti zelo pazljiv. Tour je vsako leto drugačen in vsako leto zelo zahteven, " je traso dirke na kratko ocenil Froome.

Značke: kolesarstvo , tour