Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.10.2017 18:15:49

Nibaliju že drugič Lombardija

Reuters
Vincenzo Nibali, italijanski kolesar ekipe Bahrain Merida, je še drugič v karieri in drugič v zadnjih treh letih postal zmagovalec zadnje večje preizkušnje sezone, dirke po Lombardiji. Italijan, ki je imel pomoč tudi v Slovencih Janezu Brajkoviču, Luki Piberniku in Domnu Novaku, je v cilj 247 kilometrov dolge dirke od Bergama do Coma prišel sam.

Na zahtevni progi s številnimi vzponi je drugouvrščenega Francoza Juliana Alaphilippa premagal za 31, tretjeuvrščenega rojaka Giannija Moscona pa za 41 sekund. Slednji je v boju za tretje mesto dobil sprint skupine, v kateri so bili še nekateri favoriti. Tako je Francoz Thibaut Pinot zasedel četrto, Italijana Fabio Aru in Domenico Pozzovivo peto in šesto mesto, sedmi je bil Španec Mikel Nieve, osmi Kolumbijec Nairo Quintana.

Nibali, ki je zmagal tudi leta 2015 - lanski zmagovalec Kolumbijec Esteban Chaves zaradi poškodbe ni nastopil, je odvozil perfektno dirko. V odločilnih trenutkih je najprej odgovoril na napad Pinota, nato pa se ga na spustu s Civiglia tudi znebil.

"Letos sem imel nekaj lepih zmag, a niti ene na velikih dirkah. Zdaj mi je uspelo zmagati tudi na monumentumu, kar je vedno nekaj lepega. Zmaga je še posebno vredna, ker so me vsi imeli za favorita, vsi so pazili name, zato zmagati ni bilo enostavno" je na cilju, kjer je zmago proslavljal v družbi družine, dejal Nibali.

Slovencev ni bilo v ospredju. Najboljši je bil na 39. mestu Jan Polanc (UAE Emirates), ki je zaostal osem minut in osem sekund, isti zaostanek je imel mesto za njim Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), Luka Pibernik je z zaostankom 11 minut in petih sekund 63., Brajkovič in Novak pa sta odstopila.

Značke: kolesarstvo, italija

Članki iz rubrike