Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.09.2017 21:00:04

Žabjek in Hrastnikova najboljša spustaša slovenskega pokala

Na zadnji dirki slovenskega pokala za gorske kolesarje v spustu na Mariborskem Pohorju sta končna zmagovalca postala Jure Žabjek in Monika Hrastnik, oba sta zmagala v svoji kategoriji.

Na progi, ki je v preteklosti že gostila tekme svetovnega pokala, je nastopilo okoli sto tekmovalcev iz desetih držav. Na koncu sta se zmag v članski konkurenci veselila Monika Hrastnik (KK Črn trn) in Jure Žabjek (Unior Tools Team), oba sta tudi postala zmagovalca v končni razvrstitvi serije.

Hrastnikova, številka deset na lestvici Mednarodne kolesarske zveze, je tako v polfinalu kot v finalu suvereno opravila s tekmicama - Špela Horvat (KK Jastrebarsko) je bila v obeh nastopih druga, Katarina Primožič (BATT Team) pa obakrat tretja.

Hrastnikova se je tako po evropskem pokalu in preboju v prvo deseterico v svetovnem pokalu veselila še skupne zmage v domači seriji.



Dosti bolj napet je bil dan Jureta Žabjeka, prav tako številke 10 na lestvici Ucija in prejšnji konec tedna že skupnega zmagovalca evropskega pokala. Žabjek je namreč v polfinalu padel malce nad zloglasnim skalnatim odsekom Rokenrol in končal prav zadnji, brez ene same točke.

Pred zadnjim nastopom serije je bil imel Žabjek le 29 točk prednosti pred Miranom Vauhom - manj, kot znaša razlika med kupčki točk za prvo, drugo in tretje mesto. Najboljša tekmovalca sezone sta se tako v finalu pomerila neposredno za pokalno zmago, šla je hitrejšemu.

Žabjek je na koncu za dobre štiri sekunde prehitel Žigo Pandurja, Miranu Vauhu se je nastop ponesrečil in končal je nekaj manj kot 11 sekund za Žabjekom ter na petem mestu.

Članki iz rubrike