favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.09.2017 19:51:06

Hauptman: V zadnjem krogu smo bili malo prekratki

Arsen Perić
Za selektorjem slovenske članske kolesarske reprezentance Andrejem Hauptmanom je prvi nastop na svetovnem prvenstvu.

Mavrično prvenstvo v Bergnu je opisal kot sanjsko, seveda zaradi srebra Primoža Rogliča v vožnji na čas, za cestno dirko pa je dejal, da so bili Slovenci v zadnjem krogu enostavno prekratki.

"Sanjsko SP. Če bi bilo vsako peto tako, da dosežemo medaljo, v disciplini, ki je res kraljevska, poleg tega smo imeli v elitni kategoriji še enega v deset ... To je res nekaj neverjetnega," je črto pod SP potegnil Hauptman, ki ostaja edini Slovenec z medaljo na SP v cestni dirki. Bron je osvojil v Lizboni leta 2001.

Hauptman je ob debiju na največjih tekmovanjih v začetku avgusta zabeležil lep selektorski uspeh, ko je bil Luka Mezgec peti. Ko je drugič iz avtomobila vodil slovenske kolesarje, je lahko slavil zgodovinski uspeh, srebro Rogliča in deseto mesto Jana Tratnika v kronometru. Veliko je pričakoval tudi od današnje cestne dirke, ki pa se na koncu ni izšla po slovenskih željah.

"Odvijalo se je, kot smo pričakovali. Nismo imeli težav. Res pa je, da smo bili v zadnjem krogu malo prekratki. Enostavno nismo bili na nivoju. Malenkost je zmanjkalo, da bi najboljšega Luko Mezgeca spravili čez zadnji vzpon. Tako pač je. S tem se je treba sprijazniti," je dejal Hauptman in posebej pohvalil Luko Pibernika, najboljšega Slovenca na bergenski cestni dirki.

"Luka Pibernik je že večkrat dokazal, že v kategoriji do 23 let je v svoji prvi sezoni dosegel peto mesto na SP, da je človek velikih dirk. Zato je tudi bil na SP. On je sigurno upravičil svoj nastop."

Prihodnje leto bo svetovno prvenstvo v Innsbrucku, sodeč po predstavitvah, ki so jih opravili avstrijski prireditelji v Bergnu, bodo na račun prišli kolesarji, ki so dobri v vožnji navkreber. Hauptman je še enkrat poudaril, da je povsem miren kar se tiče izbora tekmovalcev za letošnje SP, hkrati pa dodal, da bodo čez leto dni priložnost dobili tudi drugi kolesarji.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike