Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.09.2017 13:16:48

Karin Penko cestno dirko na SP končala na 30. mestu

Slovenska kolesarka Karin Penko je na svetovnem prvenstvu v norveškem Bergnu na cestni dirki med mladinkami osvojila 30. mesto. Po naslovu svetovne prvakinje v vožnji na čas je na 76,4 kilometra dolgi cestni dirki še drugo zlato osvojila Italijanka Elena Pirrone.

Drugo mesto v sprintu zasledovalne skupine je z zaostankom 12 sekund je osvojila Danka Emma Cecilie Norsgaard Jorgensen, tretjega pa Italijanka Letizia Peternoster. Obe kolesarki sta na teh mestih končali tudi na avgustovskem evropskem prvenstvu na Danskem.

Penkova je ritem z najboljšimi izgubila v tretjem krogu na vzponu na Salmon Hill, tam je odločilen napad sprožila Pirronejeva, ki je nato unovčila moč iz vožnje na čas in sama premagovala skoraj polovico dirke. Penkova je na koncu zanjo zaostala štiri minute in 12 sekund.



"Sem zadovoljna. Malo mi je bilo težko, ker sem bila sama, druge reprezentance so imele po štiri, pet tekmovalk. Ostala sem sama, skušala sem pokrivati Italijanke, ki so delale dirko. V tretjem krogu sem žal morala izpustiti skupino 12 kolesark. Ostale smo štiri, smo sodelovale, ampak nas je od zadaj ujela skupina petnajstih," je dirko opisala Penkova, ki je v Bergnu nastopila že v vožnji na čas in je bila 34.

"Več ali manj je naredila, kar je bilo treba. V tretjem krogu je sreče zmanjkalo oziroma ni bila na pravem mestu v pravem času, da bi pokrila napad. Lahko pa bi se vse skupaj zgodilo v drugem krogu, odpeljala bi se s skupino in bila med prvih 15," je pripomnil selektor mladink Martin Krašek.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike