Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
8 20.09.2017 18:15:31

ČUDEŽNI MLADENIČ iz Kisovca. Nekdanji smučarski skakalec z medaljo na svetovnem kolesarskem prvenstvu. V URI RESNICE!

Profimedia
Noro, Primož Roglič svetovni podprvak v vožnji na čas.

Primož Roglič je na kolesarskem svetovnem prvenstvu v norveškem Bergnu osvojil naslov podprvaka v vožnji na čas. Mladenič iz Kisovca je postal prvi Slovenec z odličjem na SP v kronometru, ki mu radi pravimo ura resnice, in drugi Slovenec z medaljo na SP. Prvi jo je osvojil Andrej Hauptman na cestni dirki leta 2001 v Lizboni.

Svetovni prvak na 31 kilometra dolgi progi s spektakularnim zaključnim vzponom na Floyen je postal Nizozemec Tom Dumoulin, ki je Rogliča premagal za 58 sekund. Bron je osvojil Britanec Christopher Froome, ki je zaostal minuto in 58 sekund. Izkazal se je tudi drugi Slovenec Jan Tratnik, ki je dolgo časa sedel na prestolu vodilnega, na koncu pa je zasedel deseto mesto. Od novega prvaka je bil počasnejši minuto in 43 sekund.

Prvič v zgodovini SP se je kronometer končal z zaključnim vzponom in prvič v zgodovini z možnostjo menjave kolesa. Vse skupaj je na koncu popestril še dež, ki je med nastopom najboljših namočil cesto. Nekdanji obetavni smučarski skakalec, ki se je prelevil v vrhunskega kolesarja, je zahteven in zavit vzpon s povprečnim naklonom 9,1 odstotka, nekateri deli so presegali tudi 10 odstotkov, začel z menjavo kolesa, poteza pa se mu je obrestovala. Čeprav je bil na delu trase do vzpona nekoliko zadržan, je v vožnji navkreber pokazal, kako močan je, ter iz metra v meter pridobival sekunde, na koncu pa z prestola vodilnega potisnila Portugalca Nelsona Oliveiro. Od Zasavca je bil zatem boljši zgolj prvi favorit Dumoulin, vsi ostali so morali podpisati predajo.

Tudi Tratnik je svojo nalogo opravil z odliko. Začel se je sicer malenkost zadržano, a nato do konca iz kilometra v kilometer stopnjeval, ni se odločil niti za napovedano menjavo kolesa. S kronometrskim kolesom je izvrstno odpeljal tudi vzpon in na vrh pripeljal do prvega mesta, pred Belgijcem Laurensom De Plusom, ki je takrat vodil, je imel 51,63 sekunde. Na vrhu hriba nad Bergnom je ostal precej časa, zaključek reprezentančnega kolega pa je že spremljal v dolini.

Članki iz rubrike