stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.09.2017 18:01:36

Roglič v ekipnem kronometru 24 sekund pred Tratnikom, krona Sunwebu

V drugi disciplini svetovnega prvenstva v kolesarstvu, 42,5-kilometrskem ekipnem kronometru, je od dveh Slovencev višje končal Primož Roglič, ki je z LottoNl-Jumbom končal na sedmem mestu, toda več razlogov za veselje je imel Jan Tratnik, ki je s CCC Sprandi Polkowicami končal na osmem mestu. Zmage v Bergnu so se veselili v Sunwebu.

Sunweb je ponovil uspeh kolegic, ki so nekaj ur pred njimi osvojile naslov svetovnih prvakinj v omenjeni disciplini. Nemški ekipi, ki je osvojila sploh prvo kolajno na SP v ekipnem kronometru, sta družbo na zmagovalnih stopničkah delala ameriški BMC (+8,29 sekunde) in britanski Sky (+22,35). Branilci naslov Quick-Step Floors je bil četrti (+35,20).

LottoNl-Jumbo s Primožem Rogličem sicer ni ponovil petega mesta z lanskega SP v Dohi, a zaradi tega pretiranega razočaranja pri Zasavcu ni bilo. "Zdi se mi, da smo naredili, kar smo lahko. Moramo biti zadovoljni," je uvodoma dejal Roglič.

"Sam sem šel tekmo po tekmo. Najprej sem bil osredotočen na ekipni kronometer. Zdaj se lahko z mislimi usmerim na individualni kronometer ter si skušam čim bolje ogledati naš krog. Polovica kroga je enaka kot tole danes in jo poznam, ker smo jo že nekajkrat odvozili. Drugo polovico si moram še ogledati ter naštudirati zaključni vzpon," je nadaljeval Roglič, ki je na vprašanje, kakšen občutek je imel v nogah med današnjim premagovanjem kilometrov, odgovoril: "Ne morem se pritoževati."

Pred njim, pa tudi Tratnikom, sta zdaj dva dneva časa, da se pripravita na sredin posamični kronometer, bržčas si bosta skupaj s selektorjem Andrejem Hauptmanom že v ponedeljek ogledala zahteven zaključni vzpon.



"Sredin kronometer je cilj sezone. Vse bom skušal postoriti, da se čim bolje pripravim na to," pravi dobro razpoloženi Roglič, ki je v soboto v sončnem norveškem vremenu našel tudi čas za kopanje v Severnem morju.

Če je bil Roglič zadovoljen s predstavo svoje ekipe, je lahko bil nad končnim rezultatom navdušen Tratnik, ki je s svojimi kolegi iz profesionalne kontinentalne ekipe le za 24 sekund zaostal za ekipo svetovne serije LottoNl-Jumbom. Na startu je bilo sicer 17 ekip, velika želja Poljakov pa je bila uvrstitev v prvo deseterico.

"Današnji nastop smo odpeljali vrhunsko. Moramo vedeti, da ne dajemo toliko poudarka ekipnim kronometrom. Kar smo danes pokazali, je lahko šola za športne direktorje in osebje, da smo sposobni zelo veliko doseči. Vse pohvale vsem. Zelo sem zadovoljen z vožnjo, tudi počutje je odlično," je razlagal Tratnik.

Idrijčan je na današnjem nastopu dobil še nekaj več samozavesti za sredin preizkus. "Počutil sem se odlično, trasa v sredo mi odgovarja, ker je razgibana. Glede na formo gledam na dirko optimistično. Dal bom vse od sebe, upam na dober dan in bo kar bo," je zaključil Tratnik.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike