Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 11.09.2017 19:45:42

Froome se spogleduje z velikim trojčkom

Reuters
Britanski kolesarski zvezdnik Chris Froome, povsem sveži zmagovalec španske Vuelte, ima pred očmi že nov izziv. V letu 2018 bo morda skušal uloviti kar trojček velikih zmag - na Giru, Touru in Vuelti.

Letos se je moral zadovoljiti "samo" z dvojčkom, slavil je na dirkah po Franciji in Španiji, v pogovoru za BBC pa je dan po zmagoslavju na španski dirki dejal, da ni nemogoče dobiti vseh treh velikih dirk v enem letu.

Britanec je šele tretji v zgodovini, ki je dobil tako Tour kot Vuelto v istem letu, ter prvi po Bernardu Hinaultu leta 1978. Če bi res zmagal na treh dirkah, bi bil uspeh Giro-Tour-Vuelta zgodovinski.



"Ne bom rekel, da je to nemogoče. Na svetu ni nič nemogočega. Je pa res, da bi moral v to vložiti kar nekaj dela," je v pogovoru za BBC ocenil možnosti za napad na trojček velikih zmag.

Ob primerjavah z Eddiejem Mercxom, Belgijec je dobil enajst izvedb velikih treh preizkušenj, pa je bil Froome bolj pesimističen, da bi lahko ponovil kaj podobnega. "To so bili povsem drugi časi. Ko je tekmoval on, je lahko nastopil na vsaki dirki in na njej tudi zmagal." Froome je zmago na Vuelti lovil tri leta, saj je bil pred letošnjim uspehom trikrat drugi ((2011, 2014 in 2016). Skupno ima pet velikih lovorik, poleg letošnje Vuelte in Toura še tri zmage v Franciji (2013, 2015, 2016).

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike