reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.09.2017 18:48:46

Boomu dirka po Veliki Britaniji, Mezgec četrti v zadnji etapi

Nizozemec Lars Booom (LottoNL-Jumbo) je zmagovalec osemdnevne kolesarske dirke po Veliki Britaniji. Boom je do vodstva prišel na kronometru v peti etapi, nato pa je prednost uspešno branil vse do cilja dirke, ki je bil v Cardiffu.

Na koncu je imel osem sekund prednosti pred Norvežanom Edvaldom Boassonom Hagnom, zmagovalcem zadnje etape, deset sekund je na tretjem mestu zaostal Švicar Stefan Küng. Z izjemo vožnje na čas je vse etape odločal skupinski sprint, s tremi etapnimi zmagami je bil najuspešnejši Avstralec Caleb Ewan, moštveni kolega Luke Mezgeca pri ekipi Orica Scott.


Prav Mezgec, ki ima veliko zaslug za uspešne sprinte Avstralca, je v zadnji etapi poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev na dirki, zasedel je četrto mesto. Poleg Boasson Hagna sta ga prehitela še Argentinec Ariel Richeze in še en Norvežan, evropski prvak Alexander Kristoff. V skupnem seštevku je Kamničan zasedel 28. mesto (+2:20).

Primož Roglič, 12. v kronometru, je v zadnji etapi odstopil, Jan Tratnik, 12. v predzadnji etapi, pa je dirko končal na 54. mestu (+25:11).

Članki iz rubrike