kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
3 09.09.2017 17:58:26

El Pistolero je odjahal v sončni zahod. In to v kakšnem slogu!

Profimedia
Chris Froome je na Vuelti spisal zgodovino, toda Alberto Contador je bil tisti glavni junak dneva. Dneva, tedna, meseca...

Ali verjamete v pravljice? Alberto Contador je eno spisal danes. Na predzadnji dan v karieri, na Angliruju, enem najbolj mitskih, zloglasnih klancev v svetu kolesarstva, je iz starih kosti iztisnil še tisto nekaj soka, kar ga je ostalo. El Pistolero je odjahal v sončni zahod. In to v kakšnem slogu!

Lepšega scenarija si ne bi mogli zamisliti niti hollywoodski scenaristi. Pravljica vseh pravljic, slovo vseh sloves. Če je Muhammad Ali izgubil svoj zadnji dvoboj, če je Usain Bolt zadnji tek končal predčasno, se je Contador poslovil z veličastno predstavo in zmago na vrhu Angliruja. Angliruja! Kraljevska predstava v kraljevski etapi. V zadnji bitki je na cesti pustil vse. Pravljični konec neke velike kariere, ki sicer ni brezmadežna.


V takšnem dnevu prav noben presežnik ne bi bil pretiravanje. Ljubili ga ali sovražili, okoliščine so bile tako specifične, tako edinstvene, da je to morda celo športna zgodba leta. Šport v vsej svoji nepredvidljivosti in lepoti.  Brez besed, morda le ena - EPSKO!

Adios Bertie. Pogrešali ga bomo.

PS: Čeprav se bo dirka končala šele jutri v Madridu je že jasno, da je Froome po Touru osvojil še Vuelto. V istem letu. Kot tretji v zgodovini in prvi v moderni dobi. A vse to je zasenčil dobri stari Bertie. Kakšna predstava je to bila.

Članki iz rubrike