Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.09.2017 18:39:17

Froome z najhitrejšim kronometrom še povečal vodstvo

Reuters
Kolesarje na dirki po Španiji je danes čakala 40,2 kilometra dolga posamična vožnja na čas. V spremenljivem vetru je ravninsko progo najhitreje prekolesaril Britanec Christopher Froome (Sky) in še povečal skupno prednost v seštevku. Drugi je bil Nizozemec Wilco Kelderman (Sunweb), tretji pa Italijan Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida).

Britanec Froome je danes po včerajšnjem prostem dnevu še enkrat več pokazal, da zmage na Vuelti ne namerava izpustiti iz rok. Na današnji posamični vožnji na čas je bil znova za razred boljši od konkurentov, na 40 kilometrih med krajema Circuito de Navarra in Logrono je drugouvrščenega Keldermana prehitel za skoraj pol minute in ima pred drugouvrščenim Nibalijem v skupni razvrstitvi zdaj že minuto in 58 sekund naskoka.

Trasa sicer ni napovedovala presenečenj, nepredvidljiv je bil le veter, ki je vmes tudi spreminjal smer in namesto v hrbet nekaterim začel pihati tudi v prsi. A najboljših to ni zmotilo, imeli pa so tudi srečo. Froome je tako pridobival iz enega vmesnega časa do drugega, na koncu je bilo le še vprašanje, za koliko bo Froome povišal svojo prednost.

Dolgo je v cilju vodil švedski državni prvak v kronometru Tobias Ludvigsson, ki se je moral na koncu zadovoljiti s šestim mestom, zaradi ravninske proge je izbral kar velik zobnik z 58 zobmi, podobno pa so ravnali tudi drugi v karavani.

"Kolesaril sem s hitrostjo, pri kateri sem se najbolje počutil. Nisem pa imel veliko vmesnih časov iz spremljevalnega vozila, tako da dejansko nisem vedel, kako hiter sem. Na polovici sem bil celo zaskrbljen, a zadnjih šest ali sedem kilometrov sem slišal, da se lahko borim za zmago. Odleglo mi je," je po zmagi v cilju povedal Froome.



Z današnjo prepričljivo predstavo je še povečal skupno vodstvo. "Zelo sem vesel, da sem v tem položaju. Krasen občutek je, da sem še povečal prednost, posebej ker so pred nami še štiri zahtevne etape. Šel bom dan za dnem, že zdaj pa se lahko samo zahvalim svoji ekipi. Res je prinesla ogromno k temu, da lahko delam, kar si želim, da se zgolj osredotočam na svoje delo in kolesarjenje," je še dejal Froome.

"Moji kronometri so vedno dobri, sem v dobri formi, kar se je tudi videlo. Upam, da bom še naprej tako dobro poganjal pedala," pa je po drugem mestu dejal Kelderman, ki je z današnjo vožnjo napredoval na skupno tretje mesto.

Od treh Slovencev je bil danes najboljši Jan Polanc (Team Emirates) na 47. mestu, za Froomom je zaostal 4:06 minute, na 49. mestu je pristal Matej Mohorič (Team Emirates, +4:14), Domen Novak pa je bil 157. (Bahrain-Merida, +8:04). Skupno je najvišje Polanc na 33. mestu (1:13:30), Mohorič je 44. (1:30:39), Novak pa 107. (2:51:57).

V sredo bo na sporedu 17. etapa v Villadiega do Los Machucosa, dolga 180 kilometrov, kjer bodo kolesarji med drugim opravili tudi vzpon na 1350 metrov visoki Portillo de Lunada.

Značke: kolesarstvo, vuelta

Članki iz rubrike