stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 19.08.2017 23:16:06

BMC Racing najhitrejši na ekipnem kronometru Vuelte

Z ekipno vožnjo na čas se je danes v francoskem Nimesu začela 72. kolesarska dirka po Španiji, zadnja tritedenska dirka v sezoni. Prva je bila na vrsti ekipna vožnja na čas, ki so jo dobili predstavniki ameriške ekipe BMC Racing (15:58). Drugi čas so postavili pri QuickStepu, tretji so bili člani Sunweba, oboji s šestimi sekundami zaostanka.

Na dirki med 198 kolesarji sodelujejo tudi trije Slovenci, Jan Polanc in Matej Mohorič v ekipi UAE Emirates, ter Domen Novak v dresu Bahrain-Meride. Slednje moštvo je danes z 31 sekundami zaostanka zasedlo deveto mesto, Polanc in Mohorič sta v dresu UAE Emirates zasedla 19. mesto s 47 sekundami zaostanka med 22 sodelujočimi ekipami.


Vsi trije Slovenci na dirki nastopajo v vlogi pomočnikov. Polanc bo prihodnje tri tedne delal za svoja kapetana v gorah, Mohorič bo eden ključnih mož svoje ekipe v sprintih, mladi Novak pa bo predvsem nabiral izkušnje, a hkrati skušal pomagati prvemu zvezdniku ekipe Italijanu Vincenzu Nibaliju.

Eden favoritov za končno zmago Christopher Froome je bil danes s svojo ekipo Sky četrti, zaostal je devet sekund. V nedeljo bo na vrsti 2. etapa, ki bo kolesarje od Nimesa preko 201 kilometra popeljala do slikovitega Gruissana, kolesarji bodo tako še en dan v Franciji.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike