Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.08.2017 17:39:55

Bennettu zadnja etapa na Češkem, Tratnik tretji skupno

V Dolanyju se je po štirih etapah končala dirka po Češkem, končne zmage se je veselil domačin Josef Černy, zmagovalec zadnje etape pa je bil Irec Sam Bennett. Slovenci so pustili svoj pečat, danes je bil četrti Rok Korošec in deveti Gašper Katrašnik, Jan Tratnik je ubranil tretje mesto v skupnem seštevku.

Bennett je na Češkem vknjižil dve zmagi, kolesar ekipe Bora-Hansgrohe je bil najhitrejši že v drugi etapi, ko je drugo mesto osvojil Jan Tratnik, ki kolesari za poljsko ekipo CCC Sprandi Polkowice, in tretje Rok Korošec, član avstrijskega moštva Amplatz-BMC. Pred dvema dnevoma je med deseterico končal še Matej Mugerli, prav tako član Amplatz-BMC.


Tretja etapa je dala končni razplet. Slavil je Černy in prevzel skupno vodstvo, Tratnik je bil šesti in z drugega zdrsnil na tretje mesto.

Danes je Bennett po 157 kilometrih ugnal vse tekmece, drugi je bil Italijan Filippo Fortin, tretji pa Nemec Jannik Steimle. Korošec je prisprintal do četrtega mesta in Katrašnik iz novomeške Adrie Mobil do devetega. Tratnik je z 21. mestom ubranil mesto na zmagovalnem odru.

Značke: kolesarstvo, češka

Članki iz rubrike