Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.08.2017 17:37:33

Stuyven junak zadnje etape, Dumoulinu BinkBanck Tour

Belgijec Jasper Stuyven je zmagovalec zadnje, sedme etape dirke BinckBank Tour, ki se je po 191,3 kilometra končala v Geraardsbergenu.

Nizozemec Tom Dumoulin je ubranil prednost v skupnem seštevku in osvojil končno zmago. Dumoulin je bil sicer tretji v današnji etapi, drugi je bil Belgijec Philippe Gilbert.

V generalni razvrstitvi je imel na koncu Dumoulin, zmagovalec letošnje dirke po Italiji, 17 sekund prednosti pred Belgijcem Timom Wellensom, zmagovalcem v letih 2014 in 2015, tretji je bil Stuyven z zaostankom 46 sekund, ki je z odra za zmagovalce potisnil olimpijskega prvaka Belgijca Grega Van Avermaeta.



Današnja etapa je postregla z razburljivim zaključkom. Uvodna prva polovica etape je minila v ospredju bega deveterice, v njej je bil tudi današnji slavljenec Grega Bole, ki je dopolnil 32 let. Toda glavnina je imela ubežnike na varni razdalji. V drugi polovici so na svoj račun prišli specialisti za belgijske klasike, saj so šli kolesarji po trasi dirke po Flandriji. Slovak Peter Sagan, ki je štiri dni lovil jubilejno stoto zmago, je večkrat nakazal, da je najmočnejši, toda nihče ni želel kolesariti z njim. Stuyven je nato napadel kakšne tri kilometre do cilja, Sagan je poskusil z lovom, nihče mu ni pomagal, zato je zamahnil z roko, Belgijec pa je prikolesaril do dovolj prednosti za etapni uspeh.

Od Slovencev je prvi ciljno črto prečkal Luka Pibernik na 36. mestu in z zaostankom 1:21 minute. Bole (oba Bahrain-Merida) je bil 55., zaostal je 4:37 minute. Marko Kump in Jan Polanc, oba kolesarja UAE Emirates, nista prišla do cilja. Skupno je Pibernik končal na 42. mestu, Bole na 100.

Članki iz rubrike