900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 12.08.2017 17:13:27

Wellensu etapa, Dumoulinu vodstvo na BinckBank Touru

Belgijec Tim Wellens je zmagovalec predzadnje, šeste etape kolesarske dirke BinckBank Tour, skupno vodstvo pa je z drugim mestom v današnji etapi med Riemstom in Houffalizejem, dolgi 203,7 kilometra, prevzel Nizozemec Tom Dumoulin.

Wellens in Dumoulin sta v cilj prišla s 17 sekundami prednosti pred skupino petih kolesarjev, med njimi je bil najhitrejši Belgijec Jasper Stuyven, četrto mesto je osvojil olimpijski prvak Greg van Avermaet. V prvi deseterici je sicer končalo kar šest Belgijcev.


Dumoulin v zadnjih metrih ni napadal Wellensa, saj se je zavedal, da mu je Belgijec pomagal do prevzema skupnega vodstva. Z drugim mestom je prevzel majico vodilnega in ima pred zadnjo etapo štiri sekunde prednosti pred današnjim zmagovalcem. Tretji je van Avermaet, zaostaja 46 sekund.

Smolo je imel v današnji razgibani etapi Slovak Peter Sagan. Dobrih 20 kilometrov do konca je napadel, s seboj potegnil Wellensa, a hitro ugotovil, da ima težave s kolesom. Moral je menjati sprednji obroč in hitro je ostal daleč zadaj. Sprva je nadoknadil nekaj sekund v primerjavi z vodilno dvojico, a je hitro tudi ugotovil, da mu nihče v skupini, v kateri se je znašel, ne želi pomagati, zato se je vdal, s tem pa pokopal upe po skupni zmagi. Pred današnjo etapo je bil drugi, tri sekunde za Nizozemcem Larsom Boomom, ki je prišel do cilja v skupini s Saganom.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike