Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
5 22.07.2017 17:56:29

Je to sploh mogoče? Težko je verjeti, a znova velika smola za Primoža Rogliča

Primož Roglič
Reuters
Poljak Maciej Bodnar (Bora Hansgrohe) je nekoliko presenetljivi zmagovalec 20. etape kolesarske dirke po Franciji, kronometra v Marseillu.

Poljak je na 22,5 kilometra dolgi progi za sekundo premagal rojaka Michala Kwiatkowskega, tretje mesto pa je z zaostankom šestih sekund zasedel Chris Froome. Britanski kolesar Skyja je s tem razblinil še zadnje upe tekmecev in bo v nedeljo po paradi zmagovalcev v Parizu še četrtič domov odnesel rumeno majico najboljšega v skupnem seštevku. V skupni razvrstitvi je prišlo do spremembe na drugem mestu, Kolumbijec Rigoberto Uran je prehitel Francoza Romaina Bardeta, ki pa je za las ubranil tretje mesto, Španec Mikel Landa bo za njim zaostal le sekundo.

Primož Roglič je veljal za enega izmed glavnih favoritov vožnje na čas in upal je, da bo sobota še en velik dan, a je imel tako kot na uvodnem kronometru dirke spet veliko smolo. Že na začetku se mu je namreč pokvaril menjalnik, dolgo časa je vozil v eni prestavi, pred vzponom pa je kolo zamenjal. Na koncu je z zaostankom 49 sekund zasedel 14. mesto. Vseeno pa je bil daleč najboljši med četverico slovenskih kolesarjev.

V nedeljo bo na sporedu 103 kilometre dolga etapa, namenjena bo sprinterjem, v skupnem seštevku pa bi do sprememb prišlo le v primeru kakšnega nepredvidenega dogodka.

Članki iz rubrike