Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.07.2017 18:57:33

Na Touru francoska zmaga

Francoz Warren Barguil je zmagal v 13. etapi 104. kolesarske dirka po Franciji, ki je v dolžini 101 km potekala med krajema Saint-Girons in Foix.

Kolesar nemške ekipe Sunweb-Teams je na dan največjega francoskega praznika, padca Bastilje, ugnal Kolumbijca Naira Quintano in Španca Alberta Contadorja. Rumeno majico je obdržal Italijan Fabio Aru.

Barguil je tako osvojil kratko, vendar dokaj zahtevno etapo na pomemben dan za Francoze, številka 13 pa je prinesla kar nekaj uspeha tudi Quintani in Contadorju, ki sta za skoraj dve minuti znižala zaostanka za Arujem, ki je bil tokrat deveti. Kolumbijec in Italijan sta bila v spustu proti cilju edina, ki sta dirko zaključila v času zmagovalca, vendar Barguilu slavja nista mogla preprečiti.

Branilec lanske zmage, Britanec Chris Froome, je tekmo zaključil z istim časom kot Aru, minuto in 48 za najhitrejšo trojico, ter tako za vodilnim Italijanom v skupnem seštevku še vedno zaostaja šest sekund, 25 sekund zadaj pa je tretjeuvrščeni Francoz Romain Bardet.

Takoj za najboljšo četverico se je povzpel Froomov moštveni kolega v ekipi Sky Mikel Landa. Španec je končal na četrtem mestu, le dve sekundi za najboljšimi, ter sedaj skupno zaostaja minuto in devet sekund.

Contador je napadel že na prvem od treh večjih vzponov, Quintana pa na drugem. Četverica Landa, Quintana, Contador in Barguil je bila skupaj na zadnjem vzponu, 27 km pred ciljem, Barguil pa je nato požel največji uspeh in se veselil med navdušenimi domačimi navijači. Contador, ki je z več kot petimi minutami zaostanka znova v deseterici, in Quintana, ki je ostal osmi, vendar z dvema minutama in sedmimi sekundami za Arujem, sta si pred naslednjima etapama v Alpah priborila nekaj možnosti, da bi se povzpela na zmagovalni oder.

Izmed Slovencev je bil na 29. mestu najboljši Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), vendar je bil skoraj šest minut za Barguilom, med stoterico pa je na 62. mestu končal le še Jani Brajkovič (Bahrain Merida). Skupno je 51. Roglič, 58. pa Brajkovič.

Značke: kolesarstvo, francija

Članki iz rubrike