pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 14.07.2017 16:25:42

Sagan na Poljsko

Profimedia
Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan, ki so ga zaradi nešportnega obnašanja prejšnji teden izključili z dirke po Franciji, bo konec meseca startal na dirki po Poljski. Zanj bo to prvi nastop na tej preizkušnji po letu 2011, ko je zmagal.

Prireditelji poljske dirke so danes poudarili, da bo na 74. izvedbi njihove dirke nastop člana ekipe Bora-Hansgrohe pomemben prispevek k prepoznavnosti in boju za uveljavitev med največjimi svetovnimi preizkušnjami.

Saganov zadnji nastop na Poljskem leta 2011 se je končal z njegovo zmago po trdem boju z Danom Martinom, prav zmaga na dirki po Poljski pa je takrat 21-letnemu Slovaku na široko odprla varata na veliko sceno.



"Šest let je minilo od mojega zadnjega nastopa, toda nikoli ne bom pozabil, kako sem se takrat počutil na zmagovalnem odru. To je bila moja prva velika zmaga na večetapnih dirkah in veselim se, da bom leta 2017 spet lahko en teden užival na etapah na Poljskem. Se vidimo čez dva tena v Krakovu," je dejal Sagan.

Nastop na tej dirki, ki bo potekala od 29. julija do 4. avgusta, bo za Slovaka pomenil tekmovalno vrnitev po prisilnem umiku s Toura. Zaradi incidenta v zaključku četrte etape so ga namreč Francozi izključili z dirke, potem ko so ocenili, da je v sprintu s komolcem udaril Britanca Marka Cavendisha, ki je zatem grdo padel. Njegova ekipa se je takrat sicer pritožila na odločitev, a ni bila uspešna.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike