Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.07.2017 15:25:54

Mezgec v nedeljo v boj za državnega prvaka v gorsko kolesarskem krosu

vszi
Nedelja bo v znamenju državnih prvenstev za gorske kolesarje v olimpijskem krosu in spustu. V prvi disciplini se bodo tekmovalci pomerili v Črnem Vrhu nad Idrijo, v drugi pa v Cerknem. V olimpijskem krosu bo nastopil tudi državni prvak v cestnem kolesarstvu Luka Mezgec. Nekdanji gorski kolesar bo lovil četrti naslov v članski elite konkurenci.

Nekdanji gorski kolesar, zdaj pa zelo uspešen cestni kolesar, Luka Mezgec, je potrdil, da mu je njegova ekipa Orica-Scott dala zeleno luč za nastop na državnem prvenstvu. Kamničan bo skušal naslovu državnega prvaka na cestnem kolesu, ki ga je prvič osvojil konec junija v Kranju, dodati še naslov na gorskem kolesu. Najboljši slovenski sprinter v tem trenutku je med pripravami na drugi del sezone na DP v olimpijskem krosu nastopil že leta 2015 v Kamniku in takrat še v dresu Giant-Alpecina opravil z vsemi tekmeci.

Mezgec je v preteklosti osvojil naslov mladinskega državnega prvaka ter tri v članski konkurenci, enega odkar je cestni kolesar.


Naslov v članski elite konkurenci bo branil član kamniškega Calcit Bike Teama Boštjan Hribovšek. V boj za vrh se bo skušal vmešati še mlajši član kamniške ekipe Rok Naglič, ki je trenutno najboljši slovenski gorski kolesar v krosu. Naslov med mlajšimi člani je lani v Kočevju osvojil še tretji kolesar Calcita Gregor Krajnc.

Med ženskami je pred letom dni slavila Tanja Žakelj, ki bo tako kot lani na startu imela le eno tekmico, Tino Perše iz Calcit Bike Teama. Žakljeva ima do zdaj šest naslovov najboljše v Sloveniji v krosu v članski elite konkurenci, najboljša je bila tudi leta 2015, ko je v Kamniku prekinila niz Blaže Klemenčič.

Nova proga v bike parku Cerkno bo v nedeljo gostila DP v spustu, kjer sta prva favorita Jure Žabjek in Monika Hrastnik, ki sta na zadnjem svetovnem pokalu v Lenzerheideju osvojila deseti mesti. Žabjek ima za zdaj dva naslova državnega prvaka v najmočnejši konkurenci. Z morebitnim tretjim naslovom bi se izenačil z Miranom Vauhom (2009, 2011, 2014) in Janom Cestnikom (2006-2008). Hrastnikova je slavila pred dvema letoma.

Članki iz rubrike