Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.07.2017 19:11:08

Kittel nemški rekorder na Touru

Reuters
Nemec Marcel Kittel je v deseti etapi kolesarske dirke po Franciji še enkrat več dokazal, da v sprintih na letošnji preizkušnji nima prave konkurence. Za svojo četrto etapno zmago na letošnji dirki in 13. na Touru sploh je kolesar Quick Stepa po 178 kilometrih premagal rojaka Johna Degenkolba in Nizozemca Dylana Groenewegena.

Kittel je z uspehom postal najuspešnejši nemški kolesar po številu etapnih zmag, prehitel je Erika Zabla.

"To mi veliko pomeni. Kot otrok sem si želel postati profesionalni kolesar, nikoli pa si nisem mislil, da bom tako uspešen na najvišji ravni tega športa. Počutim se enkratno, ponosno, vzhičeno, kot da bi bil v mehurčku, praktično se ne zavedam, kaj se dogaja okoli mene. Prav tako se počutim močnega, sem v odlični formi in samozavesten. Seveda pa ne gre nič brez prave ekipe. Danes me je spet pripeljala v odličen položaj, prav tak, kot mi ustreza. V hitrem in dolgem sprintu, ki ga je začel McLay, sem se približno 220 metrov pred ciljem prebil v vodstvo in takrat sem že vedel, da mi bo spet uspelo," je dejal 29-letni Kittel, ki je še povečal vodstvo v točkovanju za zeleno majico najboljšega po točkah. Štiri etapne zmage je Kittel zabeležil tudi leta 2013 in 2014, nekateri pa že napovedujejo, da lahko Nemec letos preseže rekordno znamko osmih etapnih zmag.


V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, rumeno majico bo tudi v 11. etapi nosil Britanec Chris Froome (Sky), od Slovencev je še naprej najboljši Primož Roglič, ki je ostal na 37. mestu, čeprav je tokrat za glavnino zaostal dobro minuto. Zasavec je bil zelo napadalen do dveh kategoriziranih vzponov, v nadaljevanju se ni gnal za visokimi uvrstitvami, zadržal pa je drugo mesto v razvrstitvi gorskih ciljev.

V zaključnih kilometrih, ko je glavnina ujela ubežnika Eliea Gesberta in Yoann Offreda (bežala sta od začetka pa do sedem kilometrov pred ciljem), sta bila pri pripravi sprinta za svojega kapetana pri ekipi Bahrain-Meride Italijana Sonnyja Colbrellija zelo vidna Grega Bole in Borut Božič, a sta potem, ko sta opravila svoje delo, popustila in v cilj prišla z zaostankom 51 sekund. Tako je bil edini Slovenec, ki je na cilj prišel v glavnini, Jani Brajkovič.

Tudi 11. etapa od Eymeta do Paua bo ravninska in vsaj na papirju namenjena sprinterjem.

Značke: kolesarstvo, tour

Članki iz rubrike