stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
0 09.07.2017 08:11:16

Eden od junakov Toura je danes ženska

Osvojil je pikčasto majico najboljšega hribolazca na Touru, osvojil je tri pirenejske etape, bil je najboljši hribolazec na Giru...

Robert Millar je bil nekoč odličen škotski kolesar, danes pa je Philippa York športna novinarka. In Robert in Philippa je ena in ista oseba. Millar je leta 1984 na Touru osvojil pikčasto majico najboljšega v gorskih ciljih in še četrto mesto v skupnem seštevku, še vedno pa ima Millar najboljšo britansko uvrstitev na Giru, saj je leat 1987 osvojil drugo mesto.
Že kot Robert je bil precej poseben, saj se ni družil z drugimi kolesarji, se je pa leta 1985 poročil s Francozinjo Sylvie Transler, do tedaj pa sploh nihče od njegovih domačih niti njegovi sotekmovalci v ekipi niso vedeli, da ima sploh dekle.


"Vedela sem, da sem drugačna. Že od petega leta," je dejala 58-letna Yorkova. Millar se je kolesarsko upokojil potem, ko je padel na dopinškem testu (kako ironično - testosteron), zatem pa je postal trener v britanski ekipi.
Millar (danes Yorkova) je sploh prvi kolesar, ki je javno objavil, da si je spremenil spol oziroma, da je transseksualen. "Robert je bil del mojega življenja, ki je zdaj zaključen. V neki posebni škatli. To kar sem delala kot Robert je bila neka druga oseba kot sem zdaj jaz," je še povedala Yorkova, ki je nekaj časa objavljala novinarske prispevke kot Robert Millar, potem pa se je odločila, da vse pove javnosti.

Članki iz rubrike