Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.06.2017 12:25:45

Na startu DP v Kranju bo manjkal zgolj Špilak

Reuters
Tudi tretji junijski vikend bo kolesarsko obarvan, saj bo v nedeljo državno prvenstvo v kolesarstvu. Cestno dirko za majice v slovenskih barvah bo gostil Kranj oziroma tamkajšnji Kolesarski klub Kranj, ki letos praznuje 60. obletnico. Sodeč po startni listi bodo na Gorenjsko prišli vsi najboljši Slovenci z izjemo Simona Špilaka.

Prvi junijski vikend je bil rezerviran za DP v vožnji na čas in maraton Franjo, drugi za dirko Po Sloveniji, zdaj pa je čas, da se kolesarji udarijo za prestižno majico slovenskega prvaka v cestni vožnji.

Trenutno so za DP prijavljeni vsi slovenski kolesarji iz ekip svetovne serije z izjemo Simona Špilaka, zmagovalca dirke po Švici, ki v zadnjih letih DP redno izpušča. Tako organizatorji kot ljubitelji kolesarstva upajo, da bodo v nedeljo okrog 13.30, ko bo start dirke elite in U23 za startno črto res vsi najboljši.

Za naslove se bodo udarili Primož Roglič, Luka Mezgec, Kristijan Koren, Grega Bole, Borut Božič, Luka Pibernik, Jani Brajkovič, David Per, Domen Novak, Jan Polanc, Marko Kump in Matej Mohorič, vsi kolesarji ekip svetovne serije. Naslov bo branil Jan Tratnik iz poljske prokontinentalne ekipe CCC Sprandi Polkowice. Od kolesarjev iz tujine bodo na startu skoraj zagotovo tudi Rok Korošec, Andi Bajc, Matej Mugerli in Uroš Repše. Manjkale ne bodo niti številčne slovenske ekipe Adria Mobil, Rog, Meblojogi, Bled.

Zanimiv bo tudi obračun v konkurenci do 23 let, saj so za dirko prijavljeni vsi najboljši Slovenci, na čelu s slovenskim junakom dirke Po Sloveniji Tadejem Pogačarjem, manjkala ne bosta Žiga Jerman in domačin Jaka Primožič, pa Gašper Katrašnik, Izidor Penko, Žiga Horvat ...


Na startu ženske članske dirke bo tudi ves slovenski del BTC City Ljubljane s Polono Batagelj na čelu, ki bo v Kranju lovila že svoj osmi zaporedni državni naslov.

Ob 9. uri start čaka mlajše mladince, starejše mladinke, mlajše članice in članice, vse čakajo štirje krogi oziroma 65,2 kilometra. Starejše mladince čaka šest krogov oziroma 97,8 kilometra. Okoli 13.30 ure se bodo na 10 krogov oziroma 163 kilometra dolgo progo podali mlajši člani in člani elite. Cilj najbolj pričakovane dirke za člane naj bi bil okrog 17.30.

Trasa državnega prvenstva bo speljana izpred trgovine Mercator na Kokrici, po 1,5 kilometra v zaprti vožnji bodo kolesarji na krogih. Sledi 16,3 kilometra čez Kokrico, Tenetiše, Trstenik, Bašelj, Srednjo Selo, Bobovek in nazaj v Kokrico.

Lani je naslov v Ihanu osvojil Jan Tratnik, ki je večino dneva bežal z Luko Mezgecem, Davidom Perom, Luko Pibernikom in Primožem Rogličem. Med članicami je bila lani najboljša Polona Batagelj.

Kolesarski klub Kranj letos praznuje 60-letnico delovanja kluba in organiziranega kolesarstva v Kranju, organizacija DP je eden od dogodkov v sklopu jubileja, ki ga bodo z razstavo in koncertom obeležili na julijski dirki za VN Kranja.

Značke: kolesarstvo, dp

Članki iz rubrike