favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.04.2017 18:40:02

Küngu skrajšana etapa, Roglič ostaja skupno četrti

Arsen Perić
Stefan Küng je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Romandiji, ki se je po 136 kilometrih končala v Bulleju. Kolesar ekipe BMC je bil v sprintu hitrejši še od enega ubežnika, Kazahstanca Andrija Grivka. Primož Roglič je prišel v cilj v času glavnine in je zadržal četrto mesto v skupnem seštevku.

Küng in Grivko sta bila del štiričlanske ubežne skupine, ki je do cilja razpadla, kolesarja BMC in Astane pa sta na koncu obračunala za etapno zmago. 20 sekund za njima je skozi cilj prišla glavnina, sprint te je dobil Italijan Sonny Colbrelli.

Roglič (LottoNl-Jumbo) je v današnji etapi osvojil 20. mesto, Simon Špilak (Katjuša) 57., Janez Brajkovič (Bahrajn Merida) 107., vsi trije so prišli na cilj v času Colbrellija. Kristijan Koren (Cannondale) je osvojil 127. mesto z zaostankom 3:29 minute.


Rumeno majico vodilnega je uspel zadržati Italijan Fabio Felline, ki ima osem sekund prednosti pred Nemcem Maximilianom Schachmannom in Špancem Jesusem Herado ter devet sekund pred Rogličem.

Špilak je 26. in zaostaja 23 sekund, Brajkovič je z zaostankom 2:03 minute 67., Koren pa s 6:48 minute zaostanka 87.

Organizatorji so sicer današnjo etapo zaradi slabega vremena in snega morali skrajšati. Etapa se je začela v Aiglu, s tem so se izognili spustu s Champeryja, ki bi bil na mokrih cestah preveč nevaren. Etapo so skrajšali za 22,3 kilometra.

Značke: kolesarstvo, švica

Članki iz rubrike