Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 26.04.2017 11:16:49

V Lurdu konec tedna začetek sezone svetovnega pokala za gorske kolesarje

V francoskem Lurdu se konec tedna začenja svetovni pokal za gorske kolesarje. V Franciji bodo začeli le tekmovalci v spustu, prva dirka v olimpijskem krosu bo 20. in 21. maja v Novem Mestu na Češkem. V Lurdu bodo na startu štirje Slovenci.

V dresu Unior Tools Teama bosta tekmovala Žiga Pandur in Jure Žabjek - poleg njiju sicer še Francoz Rudy Cabirou in Valižan Taylor Vernon - oba bosta na startu vseh svetovnih pokalov v sezoni. Tekmovalca Črnega Trna Monika Hrastnik in Miran Vauh bosta kakšnega izpustila.

Žabjek je bil lani najboljši Slovenec v skupnem seštevku, letos bo skušal dosežke iz leta 2016 nadgraditi. "Lani sem imel odlično sezono v svetovnem pokalu, konstantno sem se uvrščal okrog 30. mesta. Za to sezono si želim enake rezultate in da pridem med top 20 na kakšnih svetovnih pokalih," so želje Žabjeka, evropskega prvaka iz leta 2015.


Pandur je velik del sezone preživel na bolniški, na tekmi svetovnega pokala v Fort Williamu si je ob padcu zlomil rebra in lopatico, zatem se mu je sesedlo pljučno krilo. Ob koncu sezone se je skušal vrniti, a neuspešno, zato jo je zaključil in se posvetil popolni rehabilitaciji.

Dobro pripravljenost na začetku sezone sta pokazala tudi Vauh in Hrastnikova. Slednja bo znova skušala držati stik z najboljšimi evropskimi spustašicami, Vauh pa je že večkrat dokazal, da je lahko hitrejši od vseh Slovencev.

Po Lurdu bodo tekmovalci v spustu naslednjič nastopili v začetku junija v Fort Williamu, vmes sta namreč dve dirki v krosu, najprej v Novem Mestu, zatem še v Albstadtu. Do konca sezone bodo nato še dirke v avstrijskem Leogangu, andorskem Vallnordu, švicarskem Lenzerheideju, kanadskem Mont-Sainte-Annu in Val di Soleju. Boj za majico evropskega prvaka bo 27. in 28. maja v italijanski Sestoli, za mavrično majico svetovnega prvaka pa od 5. do 10. septembra v avstralskem Cairnsu.

Članki iz rubrike