Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.04.2017 18:20:04

Roson močnejši od Nibalija, Polanc peti

Španec Jaime Roson bo najbrž letošnji zmagovalec kolesarske dirke po Hrvaški. Kolesar ekipe Caja Rural je imel v zaključku kraljevske, pete etape, ki se je končala z vzponom na Učko, več moči od italijanskega zvezdnika Vincenza Nibalija in ga v skupnem seštevku spet prehitel v vodstvu. Tretje mesto je zasedel Čeh Jan Hirt.

Najboljši trije so v cilj pripeljali v istem času, Roson pa je Nibalija, ki si je želel zmagati za tragično preminulega prijatelja in nekdanjega moštvenega kolega in pomočnika Micheleja Scarponija, prehitel po zaslugi bonifikacijskih sekund. Vrstni red najboljših treh v skupnem seštevku je isti, kot je bil v kraljevski etapi, Roson ima pred Nibalijem dve sekundi prednosti, Hirt zaostaja 15 sekund.


Zelo hrabro se je v etapi boril Jan Polanc (UAE Emirates). Na vzponu je dvakrat napadel najboljše, a se mu napada nista posrečila, v zadnjem kilometru pa je nekoliko popustil, zaostal za vodilno trojko, na koncu pa zasedel peto mesto. Njegov zaostanek je znašal osem sekund. Peti je tudi v skupnem seštevku, za vodilnim zaostaja 45, za četrtouvrščenim Avstrijcem Felixom Grosschartnerjem 15 sekund, pred šestouvrščenim Belorusom Konatantinsom Siucujem pa ima le sekundo prednosti.

Zadnja etapa od Samoborja do Zagreba bo pretežno ravninska, tako da bo v skupnem seštevku težko prišlo do kakšnih sprememb.

Značke: kolesarstvo, hrvaška

Članki iz rubrike