Mobilna verzija
STA
STA

Nibali prevzel vodstvo, Polanc zdaj sedmi

Na kolesarski dirki po Hrvaški se je druge zaporedne etapne zmage v sprintu veselil Italijan Nicola Ruffoni (Bardiani). V 71 kilometrov dolgi etapi od Crikvenice do Umaga je drugo mesto zasedel njegova rojak Nicola Minali, tretje pa Rus Ivan Savickij.

Izkazala sta se tudi kolesarja Adrie Mobila Srb Dušan Rajović, ki je zasedel peto in Gašper Katrašnik, mladi Slovenec je bil deseti.

Za zmago se je udarila skupina 33 kolesarjev, med katerimi je bil tudi prvi favorit dirke Italijan Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), v njej pa ni bilo do zdaj vodilnega Španca Juana Rosona in najboljšega Slovenca Jana Polanca. Oba sta v cilj prišla v glavnini, ki je zaostala sedem sekund. Oba sta izgubila eno mesto, Španec je moral vodilni položaj prepustiti Nibaliju, ki ima zdaj dve sekundi prednosti, slovenski kolesar ekipe UAE Emirates pa je pred kraljevsko etapo z vzponom na Učko s šestega padel na sedmo mesto, za Italijanom zaostaja 29 sekund. Drugi najboljši Slovenec je Jure Golčer na 27. mestu, kolesar Adrie Mobila zaostaja minuto in 47 sekund.

Značke: kolesarstvo , hrvaška