900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.04.2017 17:36:09

Cavendish zbolel za infekcijsko mononukleozo

vszi
Britanski kolesar Mark Cavendish, ki trenutno okreva po poškodbi gležnja, svoj zadnji nastop je imel 30. marca na dirki Milano-San Remo, bo moral za nedoločen čas prestaviti svojo vrnitev na kolesarska prizorišča. Nedavne krvne preiskave so razkrile, da je zbolel za infekcijsko mononukleozo, je danes objavila njegova ekipa Dimension Data.

"Cavendish je zadnje čase med vadbo čutil nepojasnjeno utrujenost, nedavna analiza krvi pa je pokazala, da je zbolel za infekcijsko mononukleozo, ki jo je povzročil virus Epstein-Barr. Zanjo ni učinkovitega zdravila, zato mu ne preostane drugega kot počitek. Skrbno bomo spremljali njegovo okrevanje, kdaj pa bo lahko spet začel trenirati z maksimalno obremenitvijo, je v tem trenutku težko reči," je za klubsko spletno stran južnoafriške profesionalne ekipe Dimension Data dejal zdravnik Jarrad Van Zuydum.

Navkljub zdravstvenim težavam dirka po Franciji, na kateri je do zdaj zmagal že na tridesetih etapah, za 31-letnega nekdanjega svetovnega prvaka Cavendisha še naprej ostaja glavni cilj v letošnji sezoni.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike