Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.04.2017 19:08:27

V Novem mestu zmagoslavje Italijanov, Slovenci brez uspeha

Slovenski kolesarji se na 3. dirki za veliko nagrado Adrie Mobila v Novem mestu niso odrezali. Še najboljši je bil veteran Jure Golčer, ki je v dresu domače ekipe zasedel 13. mesto, za zmagovalno skupino je zaostal minuto in 34 sekund.

Tudi najstarejši ljubitelji kolesarstva ne pomnijo, kdaj so bili na domači dirki rezultati Slovencev tako slabi, drugi najboljši Slovenec je bil še en kolesar novomeške ekipe Žiga Grošelj na 26. mestu, Tadej Pogačar iz ljubljanskega Roga pa je zasedel 33. mesto.


Glavno vlogo na dirki, na kateri je od Slovencev iz najboljših tujih klubov nastopil le lani četrtouvrščeni David Per (Bahrain Merida), ki pa 184 kilometrov dolge dirke kot številni drugi ni končal, so odigrali Italijani. V vodilni skupini sedmih kolesarjev so imeli kar štiri predstavnike, na koncu pa so zasedli prvi dve mesti. Najhitrejši je bil Antonino Parrinello (GM Europa Ovini) pred Nicolo Gaffurinijem (Sangemini), tretje mesto pa je zasedel Belorus Stanislav Bažkov.

Parrinello je Italiji zagotovil drugo zmago na tej dirki, lani je bil najboljši Filippo Fortin. Slovenija ostaja pri zmagi Marka Kumpa iz leta 2015.

Članki iz rubrike