Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.03.2017 19:20:49

Bouhanniju za 58 kilometrov skrajšana četrta etapa Katalonije

Francoz Nacer Bouhanni je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Kataloniji. Sprinterski specialist je dobil sprint večje skupine kolesarjev, na drugo mesto se je uvrstil Italijan Davide Cimolai, na tretje pa Južnoafričan Daryl Impey. Slovencev tudi tokrat ni bilo v ospredju.

Tako kot dan prej je imela tudi četrta etapa svoj uvod. Ne sicer takšnega kot pred tretjo etapo, pred katero so zaradi goljufanja kaznovali ekipo Movistarja, tokrat so bili z odločitvijo prirediteljev zadovoljni vsi. Odgovorni so namreč zaradi snega in nizke temperature na startu etapo skrajšali, saj so bile ceste prenevarne, spust bi zagotovo povzročil neželene preglavice, za končne rezultate pa bi bil nepomemben.

Tako se je etapa začela v dolinski vasici Montferer, namesto predvidenih 194 je kolesarje čakalo 136 kilometrov. V tej razdalji sta bila dva kategorizirana vzpona, a najnižje kategorije, edino vprašanje je bilo, ali ju bodo sprinterji uspešno premagali in na cilj prišli z najmočnejšimi ali ne. Na koncu se je izkazalo, da je bil zadnji za nekatere, kot je na primer Andre Greipel, pretežak, za druge spet ne, tako da je zmagovalca vendarle odločil skupinski sprint. V njem je bil najmočnejši Bouhanni, ki je imel več moči od zmagovalca prve etape Cimolaija in Impeya. Za Francoza je bila to druga letošnja zmaga in 54. v profesionalni karieri.

V skupini 58 kolesarjev, ki so na cilj prišli z 19-sekundno prednostjo, so bili tudi vsi najboljši v skupnem seštevku. Rumena majica je ostala na hrbtu Američana Tejaya Van Garderena, ki pa je imel s svojo ekipo BMC nekaj dela, da je ubranil prednost, ki pred tretjeuvrščenim Britancem Geraintom Thomasom znaša 44 sekund -drugouvrščeni Samuel Sanchez zaostaja 41 sekund, a ker je moštveni kolega Van Garderena, ga zagotovo ne bo napadel. Francoz Romain Bardet, Španca Alberto Contador in Marc Soler, Britanec Geraint Thomas so Američana poskušali zlomiti, a se ta ni dal.

"Pričakoval sem napade, na zadnjem vzponu so se res zgodili. Povsem jasno je, da me konkurenti ne bodo kar pustili, da brez truda v Barcelono pridem kot vodilni. A napade smo zaenkrat odbili, ne delamo si utvar, da jih ne bomo morali spet. Do cilja je še kar nekaj vzponov, čaka nas garanje, a zaupam v ekipo in svoje sposobnosti, tako da verjamem, da bom zmagal," je dejal Van Garderen.

V glavni skupini je bil tudi domači favorit in s 45 sekundnim zaostankom četrtouvrščeni Alejandro Valverde, ni pa bilo nobenega od dveh slovenskih predstavnikov in tekmovalcev ekipe Bahrain Merida. Jani Brajkovič je zaostal dve minuti in 36 sekund in zasedel 134. mesto, dvajset mest za njim se je uvrstil Domen Novak, ki je zaostal šest minut in 42 sekund. V skupnem seštevku je Brajkovič 119. (+29:09), Novak pa 148. +34:47).

Članki iz rubrike