Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.03.2017 18:59:31

Lampaert zmagovalec druge belgijske klasike, Slovenci povprečni

Dvainsedemdeseta kolesarska klasika Dwars door Vlaanderen se je končala po okusu domače ekipe Quick Step Floors. Prvi dve mesti na preizkušnji, ki se je začela v Roeselareju in se po dobrih 203 kilometrih končala v Waregemu, sta zasedla njena člana Yves Lampaert in nekdanji svetovni prvak Philippe Gilbert.

Belgijca sta izkoristila sta dobro ekipno taktično predstavo, na koncu pa po številnih kratkih vzponih in odsekih z granitnimi kockami izkoristila številčno premoč v ubežni skupini štirih kolesarjev, Gilbert je napadel na predzadnjem, Lapaert pa na zadnjem vzponu. Slednji je bil pri tem uspešnejši, zabeležil tretjo zaporedno zmago na tej klasiki za Belgijo, Gilbert, ki na tej dirki še nima zmage, pa je dobil sprint za tretje mesto, v njem je premagal Kazahstannca Alekseja Lucenka. Trojka je zaostala 37 sekund za zmagovalcem.


"To so bile moje sanje. Živim v bližini, vedno sem si na treningih predstavljal, kako bi bilo, če bi enkrat na moji najbližji dirki lahko zmagoslavno dvignil roke. To je fantastično darilo zame, zares se bi zahvalil ekipi, da mi je to omogočila," je po uspehu kariere, v kateri je do zdaj zabeležil tri zmage na manjših dirkah, dejal 25-letni Belgijec, ki je zaradi poškodbe Ahilove tetive izpustil večji del lanske sezone.

Slovenci so na tej dirki, na kateri so tokrat manjkali nekateri specialisti za tovrstne preizkušnje, v preteklosti že imeli nekaj lepih uspehov. Borut Božič je bil na njej enkrat drugi in enkrat tretji, a njegovi časi so očitno minili. Tokrat je z zaostankom dveh minut in dveh sekund zasedel 89. mesto, od rojakov sta ga prehitela moštveni kolega pri ekipi Bahrain Merida Luka Pibernik in kolesar ekipe UAE Team Emirates Marko Kump. Oba sta v cilj prišla v prvi večji zasledovalni skupini, katere zaostanek je znašal minuto in 54 sekund. Pibernik je zasedel 56., Kump pa 64. mesto. David Per (Bahrain Merida) je odstopil.

Značke: kolesarstvo, belgija

Članki iz rubrike