Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.03.2017 13:53:28

KZS predstavila potek sezone 2017

Kolesarska zveza Slovenije je danes v Hiši športa ob začetku kolesarske sezone priredila novinarsko konferenco, kjer so o izzivih v letu 2017 spregovorila selektorja cestne reprezentance Andrej Hauptman in gorsko kolesarske vrste Urban Ferenčak, športni direktor reprezentanc Martin Hvastija ter kolesarja Jan Polanc in Matej Mohorič.

Cestni kolesarji so že dodobra začeli sezono, do zdaj sta v ospredju med Slovenci predvsem Primož Roglič in Simon Špilak, preostali pa svoje naloge opravljajo dobro ter čakajo na svoje priložnosti.

Mohorič je med tistimi Slovenci, ki so v sprinetrskih etapah zelo pogosto v ospredju in med zadnjimi možmi sprinterskega vlaka UAE Team Emirates, ki ga odlično krmili v zadnje metre.

"Zdaj me čakajo dirka po Baskiji, Ardenske klasike in dirka po Italiji. Vse tri dirke imam v mislih od začetka sezone in so mi cilj. Z velikim veseljem jih pričakujem. Noge so prave," pravi nekdanji svetovni prvak med mladinci in mlajšimi člani Mohorič, njegov klubski kolega Polanc, pred dvema letoma zmagovalec etape Gira, pa je povedal: "Prvi večji blok dirk sem oddelal. Zdaj grem na višinske priprave pred Girom in dirko po Hrvaški na Etno. Giro ima letos 100. obletnico in bo še toliko bolj poseben, na njem bo več favoritov, bo večji spektakel. Lepo bi bilo ponoviti zmago izpred dveh let. Vse bom naredil za to."


Oba kolesarja, pa tudi vse preostale, budno spremlja novi selektor Andrej Hauptman, ki je še enkrat poudaril, da mu je v čast, da lahko spremlja kolesarje, kot jih imamo zdaj. "Z vsemi se veselim dela. V preteklosti sem bil del reprezentance kot pomočnik. Smo prava ekipa in verjamem, da nam bo skupaj uspelo. Kolesarji so pokazali, da so odlično pripravljeni. Imajo naloge v ekipah, moja naloga je, da jih usmerjam in pripravljam na EP in SP."

Ferenčak je z gorskimi kolesarji prav tako že aktiven. S Tanjo Žakelj, s katero sodeluje v klubu Unior Tools, sta bila minuli pred dobrim tednom že na prvi dirki, najboljša Slovenka zadnjih sezon je v Milanu dobro kolesarila in osvojila peto mesto. Minuli konec tedna pa je na Kortah zbral kandidate za reprezentanco.

"Prve reprezentančne priprave so za nami, Tanja je imela prvo dirko v Milanu, kjer je bila dobra mednarodna konkurenca. Odpeljala jo je z zadovoljivim rezultatom. Pretekli vikend smo zbrali kandidate za reprezentanco od U15 do elite. Mlajše letos čakata dve tekmi, mladince več tekmovanj v okolici Slovenije, člane EP in SP, več ali manj je potrjeno, da bodo v svetovnem pokalu v štirikrosu prav tako nastopali naši fantje," je dogajanje v sezoni 2017 povzel Ferenčak.

Ob današnji predstavitvi je Kolesarska zveza podpisala prvo pogodbo z generalnim pokroviteljem akcije Slovenija kolesari. To je postala zavarovalnica Ergo. Vodja akcije Milan Knez tudi letos obljublja raznolike prireditve, tako za otroke kot starejše. V koledarju 17. kolesarske akcije po vrsti je 73 prireditev.

Članki iz rubrike