Mobilna verzija
STA
STA

Kwiatkowski v sprintu močnejši od Sagana

vszi

Poljak Michal Kwiatkowski je zmagovalec 108. enodnevne kolesarske dirke Milano - San Remo. Na 291 kilometrov dolgi preizkušnji je bil član ekipe Sky najhitrejši v ciljnem sprintu trojice, od katere je drugo mesto osvojil Slovak Peter Sagan, tretje pa Francoz Julian Alaphilippe. Najboljši Slovenec je bil Luka Mezgec (ORICA-Scott) na 16. mestu.

Dolgo časa je kazalo, da bo zmagal svetovni prvak Sagan (Bora), ki se je od glavnine odlepil na vrhu zadnjega vzpona, Poggia, približno šest kilometrov pred ciljem. Kwiatkowski, svetovni prvak leta 2014, in Alaphilippe (Quick Step) pa sta mu sledila. Za petami sta mu bila vse do ciljne črte, pri čemer je bil v sprintu za "mišjo dlako" hitrejši Poljak.

"Po prejšnjih dirkah, leta 2013 in 2014, ko sem imel smolo, je ta zmaga res nekaj izjemnega. Hvaležen sem kolegom iz ekipe, ki so opravili res veliko delo. Nisem pričakoval, da bo Sagan napadel na Poggiu. Ko pa je, sem pričakoval skupinski sprint. A je Sagan spredaj držal hitrost. Sam sem se lahko osredotočil le na svoj sprint in kar ne morem verjeti, da mi je uspelo premagati Sagana," je po zmagi povedal poljski kolesar.

Med Slovenci je bil najboljši Mezgec, ki je ciljno črto prečkal pet sekund za prvo trojko. Matej Mohorič (UAE Team Emirates) je bil 57. z 31 sekundami zaostanka, Simon Špilak (Katjuša) 59. (+0:53), Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) 67. (+1:35), Grega Bole (Bahrain Merida) 70. (+2:28), Kristijan Koren (Cannondale) 117. (+5:24), Borut Božič (Bahrain Merida) pa 144. (+8:34).

Značke: kolesarstvo , sta