mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.03.2017 18:12:32

Gavirii sprint na šesti etapi

Kolumbijski kolesar Fernando Gaviria (Quick-Step) je zmagovalec 6. etape dirke od Tirenskega do Jadranskega morja. Drugo mesto na 168 kilometrov dolgi etapi med Ascoli Piceno in Civitanovo Marche je po ciljnem sprintu osvojil Slovak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), tretji pa je bil Belgijec Jasper Stuyven (Trek-Segafredo).

Šesta etapa je postregla s ciljnim sprintom glavnine, ki je še deset kilometrov pred ciljem zaostajala pol minute. A ekipni vlaki so naredili svoje, lovili ubežnike in delali za svoje kolesarje. Med njimi je bila v ospredju nekaj časa tudi Orica, ki je delala za Luko Mezgeca, a najboljše izhodišče sta si v zadnjem kilometru pripravila Gaviria in Sagan. Svetovni prvak je moral na koncu priznati premoč Kolumbijcu.

"To je bil prvi pravi sprint na tej dirki, ker smo v drugi etapi storili napako in padli, ampak danes je šlo vse kot po maslu. Vedno je velik izziv sprintati ob Saganu, počutil sem se dobro in zelo sem vesel, da sem uspel zmagati," je po današnji etapi dejal zmagovalec Gaviria.

Najboljši Slovenec je bil danes Primož Roglič (Lotto-Jumbo), ki je na 19. mestu zaostal šest sekund, Luka Mezgec je bil 28., Simon Špilak (Alpecin-Katjuša) pa 36. Matej Mohorič (Emirates) je zaostal 1:38 minute in zasedel 100. mesto, Marko Kump pa je bil 141. (Emirates/+5:11).



V skupnem seštevku pred zadnjo etapo, posamično vožnjo na čas, ostaja rojak današnjega zmagovalca Nairo Quintana (Movistar), ki ima pred drugouvrščenim Francozom Thibautom Pinotom (FDJ) 50 sekund prednosti, tretji je Avstralec Rohan Dennis (BMC), ki zaostaja minuto in šest sekund.

Še vedno je v dobrem položaju za napad na stopničke tudi Roglič, ki na četrtem mestu zaostaja minuto in 15 sekund, Simon Špilak na desetem mestu zaostaja sekundo manj kot dve minuti.

Torkova zadnja, sedma etapa, bo posamična vožnja na čas v San Benedettu del Trontu, dolga 10,1 kilometra.

Značke: kolesarstvo, sta

Članki iz rubrike